Ministrul Culturii, VESTE bună privind achiziționarea Conacului Brătianu!

0
350

Miercuri, 1 martie, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a anunțat că a decis ca Ministerul Culturii să își exercite dreptul de preempțiune pentru achiziționarea Ansamblului Brătianu “Vila Florica”.

“Am decis să fac demersurile astfel ca statul, Ministerul Culturii, să își exercite dreptul de preempțiune (…). Am deschis toate procedurile astfel încât statul român să poată purta discuții pentru cumpărarea Ansamblului Brătianu Vila “Florica” din Ștefănești, Argeș. (…) Este unul dintre cele mai frumoase domenii boieresti (…). E un loc istoric “, a declarat ministrul Ionuț Vulpescu, la conferința de presă, susținută la sediul Ministerului Culturii.

“Salutăm decizia domnului ministru Ionuț Vulpescu de a ne sprijini în cupărarea, din bugetul Ministerului Culturii, a Ansamblului Brătianu “Vila Florica” din Ștefănești. Domnul ministru dă astfel dovadă de seriozitate și fermitate atunci când este vorba de luarea unor decizii care vizează patrimoniul județean dar mai ales național, patrimoniu care se identifică cu poporul român și care reprezintă, în fapt, istoria României, spre deosebire de predecesorii săi, care nu au manifestat același interes pentru un monument de o asemenea importanță. De altfel, domnul ministru Vulpescu a precizat că pentru prima dată în bugetul Ministerului Culturii sunt cuprinse acum sume care permit ministerului să își exercite cu adevărat dreptul de preempțiune atunci când este notificat pe bunuri care aparțin patrimoniului național. (…) Ansamblului Brătianu “Vila Florica” din Ștefănești trebuie să rămână în patrimoniul județului Argeș, cele mai importante momente din istoria României fiind legate de numele marilor oameni politici și de stat ai familiei Brătianu, cu toții argeșeni”, a declarat președintele Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

Printr-o informare de presa, CJ Argeș informează că, de la preluarea mandatului, conducerea instituției a făcut mai multe demersuri care sa aiba drept scop final achiziționarea Ansamblului Brătianu “Vila Florica” din Ștefănești. ”La începutul lunii ianuarie, președintele Dan Manu a avut o întâlnire, la Vila Florica, cu 12 academicieni români care au semnat o petiție ce a fost înaintată Ministerului Culturii, dar și Parlamentului, pentru salvarea acestui monument de patrimoniu. În plus, conducerea CJ Argeș a avut mai multe întâlniri și discuții pe această temă la Ministerul Culturii. Achiziționarea “Vilei Florica” a reprezentat o temă principală de discuții și la întânirile săptămânale cu parlamentarii ce au loc la Consiliul Județean Argeș”, a transmis CJ Arges printr-o informare de presa.

LASA UN RASPUNS