Ministrul Apărării a fost azi în Argeș! Ce le-a transmis FAMILIILOR celor trei militari morți în accident

0
7545

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a fost prezent, în această dimineață, în localitățile unde sunt depuși militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” decedați în accidentul din data de 29 iunie, din zona localității Valea Urdii, județul Argeș.

Ministrul Țuțuianu a prezentat condoleanțe familiilor sublocotenenților (post-mortem) Mihai Ionuț Toma, George-Emilian Catană și Petre Cristian Toader și a depus coroane de flori la catafalcurile lor. Ministrul a fost însoțit de generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Militarii au fost înmormântați cu onoruri militare astăzi, 2 iulie, începând cu ora 13.00.

Sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionuţ Toma a fost înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Măţău, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catană în cimitirul din localitatea Lerești, sat Voinești, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuş al municipiului Câmpulung, toate din județul Argeș.

În cadrul vizitei ministrului au fost prezentate măsurile dispuse la nivelul batalionului în urma accidentului din data de 29 iunie și stadiul cercetărilor de natură administrativă desfășurate de comisia numită de șeful SMG.

Ministrul Apărării Naționale s-a informat cu privire la măsurile luate până în prezent pentru sprijinul familiilor celor trei militari decedați în accident și a asigurat întreaga susținere a conducerii MApN pentru ca drepturile cuvenite familiilor să fie asigurate la timp și în totalitate.

A fost prezentată, de asemenea, o informare referitoare la condițiile de muncă și de trai ale oamenilor, la problemele sociale ale acestora, situația încadrării cu tehnică și personal, activităţile desfăşurate în acest an şi obiectivele unităţii.

LASA UN RASPUNS