Militari americani, la Prefectura Argeș!

0
779

Prefectul de Argeș a primit vizita unei delegații militare româno-americană formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea are loc în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Delegația româno – americană a fost formata din: captain Jen Pitassi, seargent first class Wessley John, staff seargent Kleeb Arthur, staff seargent Alicia Rosa și o echipa de doi militari români din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

Vizita delegației a avut caracter de informare – documentare și a avut ca scop promovarea Parteneriatului strategic româno – american.
La întâlnire au participat: Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Constantin Dan Manu, presedintele Consiliului Judetean Arges, Gabriel Stoian, subprefectul județului Argeș, Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești și colonel Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.
A fost facuta o scurta prezentare generala a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economica si o prezentare a rolului și atribuțiilor instituției prefectului. In cadrul întâlnirii a fost subliniat, de catre toți participanții, rolul și importanța Parteneriatului strategic româno – American, cu accent pe stabilitate, securitate si prosperitate.
Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

LASA UN RASPUNS