Medici suspectati de malpraxis la Pitesti! Cazul a ajuns pe masa ministrului Sanatatii. A fost sesizat PARCHETUL

0
6907

Medici suspectati de malpraxis la Pitesti. Parintii copilasului nascut pe 3 martie la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, care a murit la doua zile dupa nastere, acuza medicii de malpraxis. Acestia spun că băiețelul, care a venit pe lume perfect sănătos, putea fi salvat dacă medicii și-ar fi dat interesul.

A fost nascut prin cezariana si a primit nota 9 la nastere, cea mai mare nota care se poate acorda la o nastere prin cezariana. Două zile mai târziu a făcut o hemoragie la plamâni și a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a fi transportat la București. In zadar, pentru ca bebelusul familiei a murit in drum spre unitatea spitaliceasca si nu a mai putut fi salvat.

Copleșiți de durere, părinții Ionela și Ștefan Ciupitu îți caută acum dreptatea. Ei acuză personalul de la Neonatoligie. Spun că neglijenţa şi mizeria din spital le-a ucis copilul.

„Ne-au ţinut pe hol două ore până a venit salvarea, iar ele nu ştiau să pornească aparatul de monitorizare. Au chemat-o pe doctora cealaltă, pe Matei, de acasă, și au chemat-o prea târziu. Mi-a zis că nu mai aveau ce să-i facă. Se chinuiau două asistente să-l reanimeze. Nu era intubat, nu era nimic. Se chinuia să respire şi ne-au spus că era în stare gravă.”, au declarat parintii, potrivit Realitatea.net, care au adaugat: „Hemoragie pulmonară ne-a zis la un moment dat că are. Am plecat: ambulanţa cu cel mic, eu în spate cu maşina după ei şi în sensul giratoriu, la 200 de metri de elicopter s-au oprit. Am mers la ambulanţă şi mi-a zis că a intrat în stop şi că, din punct de vedere medical, poate declara decesul.”

La Serviciul de Medicină Legală a fost efectuată autopsia care relevă faptul că micuţul a fost răpus de pneumonie. Cazul micutului a ajuns şi la ministrul Sănătăţii. “Mă voi preocupa de această problemă în sensul de a prevenit astfel de situaţii în România. Nu sunt singulare, din păcate, şi pe masa ministrului ajung în fiecare dimineaţă astfel de situaţii.”, a declarat ministrul Sanatatii Florian Bodog in vizita la Pitesti de vineri. Părinţii copilului au sesizat săptămâna trecută Parchetul, Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Colegiul Medicilor. In acest moment se afla o ancheta in curs.

LASA UN RASPUNS