Mari NEREGULI la 9 firme din Arges! Care sunt acestea. Dosare PENALE

0
1366

Mai multi angajatori s-au ales cu dosare penale in luna iunie a acestui an, dupa ce au fost descoperiti cu peste 5 angajati care lucrau la negru. O firma a fost descoperita chiar cu 12 persoane care activau ilegal. Toti cei 8 angajatori gasiti cu peste 5 muncitori la negru incadrati in lucru sunt in domeniul constructiilor. De asemenea, la o firma de panificatie era angajat un minor, in varsta de 15 ani, motiv pentru care s-a intocmit un nou dosar penal, in urma unui constrol efectuat de catre inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arges.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară activitate fără forme legale, ITM Argeş a efectuat un număr de 198 de controale. Astfel, la 27 angajatori au fost depistate ca lucrând fără forme legale de angajare un număr de 93 de persoane. În urma acestor controale au fost aplicate 28 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 342.500 lei. La 8 angajatori au fost găsite peste 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, iar la un angajator a fost gasit un minor ca prestând activitate fără forme legale de angajare. In acest caz au fost sesizate organele de cercetare penal.”, transmite inspectorul sef al ITM Arges, Mihail Oprescu, printr-o informare de presa.

Iata care sunt firmele ce s-au ales cu dosare penale in urma controalelor efectuate de inspectorii ITM Arges:

Anacost Concret Budeasa Mare, constructii – 8 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Aral CON.CIV Stefanesti, constructii – 7 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Build Opions GC Slatina, punct de lucru in Pitesti, constructii – 12 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Mada Construct Ogrezeni, punct de lucru in Pitesti, constructii – 8 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Ova Total New Top Bascov, constructii – 6 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Sorelo Bascov, constructii – 6 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Union Spedition Lime Bucuresti, punct de lucru la Pitesti, constructii – 8 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Vitalis Arena Pitesti, constructii – 7 persoane gasite ca lucreaza fara carte de munca;

Lira Star 92 Topoloveni, panificatie – minor, in varsta de 15 ani incadrat in munca.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face la numărul de telefon 0248/223.408, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

LASA UN RASPUNS