Mare SUPARARE printre primari: “Trebuie dat un Ordin pentru a nu fi aplicata dispozitia”

0
1787

Mai au doar cateva luni pana cand dispozitia va intra in vigoare, iar autoritatile locale trebuie sa asigure in localitatea pe care o administreaza o masina de pompieri si, de asemenea, sa aiba si persoane specializate care sa asigure interventiile in caz de incendiu. Acesta a fost un subiect care a provocat nenumarate nemultumiri in randul primarilor din judetul Arges, mai ales ca finantarea este lasata pe spatele primariilor.

Pana pe 14 iunie, toate administratiile locale ar trebui sa asigure siguranta cetatenilor la incendiu prin cumpararea unei autospeciale pentru pompieri, la 2000 de gospodarii, plus asigurarea intregii infrastructuri pentru functionarea serviciului.

“Si daca se vor apuca toate primariile din tara sa cumpere acum atatea autospeciale, pana in luna iunie nu au de unde sa cumpere atatea masini cate ar fi nevoie in tara. Trebuie dat un ordin pentru a nu fi aplicata aceasta dispozitie, asa cum vechiul Guvern a dat ordinul sa se intample acest lucru.”, a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, in cadrul emisiunii Banul public, de la Absolut TV, spunand ca a facut un calcul si l-ar costa circa 7 miliarde jumatate lei vechi asigurarea infrastructurii necesare, aici neluandu-se in calcul angajatii.

LASA UN RASPUNS