Lista continuă. Alți 7 REȚINUȚI în Dosarul PROSTITUȚIEI de LUX. Cine sunt aceștia și care sunt ACUZAȚIILE

0
11344

Procuroii DIICOT au reţinut 7 persoane, sub acuzaţia de trafic de persoane, proxenetism şi aderarea la un grup infracţional organizat. Aceştia fac parte din dosarul prostituţiei de lux, în care săpătmâna trecută au avut loc 35 de arestări preventive. Ca şi cei aflaţi deja în arest, inculpaţii, sunt acuzaţi că ar fi plasat prostituate, în cluburi de fiţe din: Germania, Elveţia şi Spania. În unele cazuri, fetele care îşi vindeua trupul de zeci de mii de euro, erau chiar iubitele proxeneţilor.

Urmare a comunicatului din data de 19.06.2017, oamenii legii fac următoarele precizări:

”În continuarea cercetărilor din prezenta cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism—Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților (primii 5 fac parte din grupul din Elveția-Germania, iar ceilalți doi din grupul din Marea Britanie): Bloju Alexandru—Florentin, Scarlat Ionuț-Răzvan, Florescu Ion Elen, Moiș Gheorghe Daniel, Tismănaru Marius-Claudiu, Grigore Cristian Bogdan și Oprescu Gabriel Costinel pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Ancheta în cauză a pornit de la o sesizare ce viza suspiciunea că începând cu anul 2009, membrii a 4 grupuri infracționale organizate au recrutat prin inducere în eroare /determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituției în Elveția, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia și Spania (zona Ibiza), obținând astfel sume importante de bani, ce au fost folosite la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracționale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că inculpații au obținut din activitatea infracțională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare fiind realizate tranzacții în suma de circa 5 milioane de euro.

Pentru destructurarea celor 4 grupuri infracționale, acțiunea s-a înscris într-o serie mai amplă de activități desfășurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituită între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Regatul Belgiei.

Eurojust — Unitatea de Cooperare Judiciara a Uniunii Europene — a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurării activităților operationale aferente acestei echipei. Totodată, Eurojust a facilitat cooperarea dintre Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Pitești și autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, Belgia, Elveția, Germania și Cehia, facilitând organizarea de reuniuni de coordonare.

Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaționale și a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezența unui birou mobil în România pe durata acțiunii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul IPJ Argeș, sprijiniți de către forțe de jandarmi din Gruparea Mobila de Jandarmi Frații Buzești Craiova, BSIJ Vlad Țepeș București, IJJ Argeș, IJJ Dâmbovița și IJJ Prahova.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”.

LASA UN RASPUNS