La Dragoslavele, apa nu este buna de baut! Ce ne spune sefa DSP Arges

0
556

In urma unuor controale si recontroale efectuate de catre Directia de Sanatate Publica Arges in mai multe localitatii argesene, pentru a verifica potabilitatea apei, se precizeaza ca intr-o localitate apa era neclorinata (clor zero), astfel ca valoarea parametrilor microbiologici nu era potrivit standardului. “Apa, intr-un singur punct, la Dragoslavele, este nepotabila din punct de vedere microbiologic si fizico-chimic.”, ne-a declarat Sorina Hontaru, directorul DSP Arges.

In cadrul monitorizarii de audit a calitatii apei potabile, distribuita in sistemele publice, DSP Arges a recoltat si a efectuat probe din urmatoarele localitati: Mosoaia, Poiana Lacului, Maracineni, Dambovicioara, Rucar, Dragoslavele, Campulung Muscel, Poienari de Muscel, Albestii de Arges si Corbi.

In localitatea Dragoslavele, valorile parametrilor microbiologici si chimici analizati nu se incadreaza in valorile stabilite de Legea apei potabile.

DSP Arges a recomandat Primariei Dragoslavele: informarea populatiei prin afisarea la loc vizibil si protejat cu cu mentiunea “apa nepotabila”; spalarea, dezinfectia rezervoarelor si a retelelor de distribuire a apei potabile; folosirea corecta a dezinfectantului utilizat; recontrol cu un laborator inregistrat la Ministerul Sanatatii si informare DSP.

LASA UN RASPUNS