La Biblioteca Judeteana Arges! Eveniment dedicat parintilor! Vor afla cum sa comunice eficient cu copiii lor

0
1047

Biblioteca Județeană Argeș și Editura Diana vă invită marți, 13 decembrie 2016, la ora 18.00, în sala de conferințe a bibliotecii, la evenimentul de lansare a primelor patru pachete terapeutice din colecția „ABC-ul poveștilor terapeutice”, autor trainer de dezvoltare personală și parenting Adriana Mitu. Această lansare va include și o conferință gratuită intitulată „Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești”. Invitata specială a acestui eveniment este psihologul clinician Elena Sachelarie.

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este JOCUL. Jocul, pe lângă un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți și dascăli, este și un instrument de comunicare și conectare, care, de cele mai multe ori, dă rezultate uimitoare.
La finalul acestei întâlniri, părinții vor avea toate resursele să folosească jocul pentru a înțelege și a rezolva diferite situații. Totodată, vor descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum anume părinții îi pot transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.
Părinții vor afla despre diverse tipuri de jocuri pe care le pot folosi în diferite situații:
temeri pe care le manifestă copilul: de separare, de întuneric, de a nu putea face un anumit lucru, de coșmaruri, de străini, de medic, de tuns, de apă și așa mai departe;
lipsa de cooperare;
limbajul nepotrivit;
manifestări agresive – victimă sau agresor;
rivalitatea între frați;
mințit și trișat;
mersul la culcare;
pregătirea pentru un eveniment dificil: apariția unui nou frate, prima zi de grădiniță, o procedură medicală și așa mai departe;
Aceste jocuri îi vor ajuta pe părinți să treacă mai ușor peste situațiile provocatoare întâmpinate.

Jocul este un mijloc de conectare cu cel mic. Conectarea ajută la o mai bună cooperare și la dezvoltarea armonioasă a copilului.
Părinții vor înțelege cum să descifreze mesajele pe care copilul le transmite prin jocul său. Copiii comunică prin joc aspecte importante din viața lor, transmit emoții și nevoi pe care nu le pot verbaliza. Jocul poate reprezenta pentru părinți un instrument pentru a afla ce a făcut copilul la grădiniță/școală, ce situații îl frământă și care sunt temerile sale. Părinții vor afla cum poți folosi jocul și poveștile ca instrument terapeutic, de vindecare.
Conferința are o structură practică și multe exemple concrete.

LASA UN RASPUNS