Judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti DECID astazi in Dosarul sclavie la Berevoesti

0
447

Proprietarele de sclavi ar putea petrece sărbătorile acasă, în timp ce bărbaţii lor răman în arest. Asta urmează să decidă astăzi, Curtea de Apel Piteşti. Tribunalul Argeş a judecat zielele trecute, cererea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii din dosarul “sclavie la Berevoeşti”. Judecătorii au admis cerere pentru toţi bărbaţii din dosar, în timp ce pentru femei s-a dispus măsura arestului la domiciliu. Nemulţumiţi de decizie, procurorii DIICOT au contestat decizia la Curtea de Apel Piteşti. În acest moment, magistraţii instanţei amintite judecă unul dintre cele două dosare. În funcţie de decizie, femeile ar putea părăsi arestul.

Iată decizia Tribunalului Argeş care a schimba măsura: “În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prev. de art. 218 şi următoarele Cod procedură penală, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 decembrie 2016 şi până la data de 09 ianuarie 2017, inclusiv, faţă de inculpatele: GRANCEA MARIA, ONICĂ CERASELA,GRANCEA VASILICA, FERARU MIHAELA, BRUMARU MARIA-CERASELA,FERARU LILIANA şi MURŞAVELA ELENA. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatele ca pe perioada de 30 de zile impusă, să nu părăsească imobilele unde locuiesc, situate în comuna Berevoeşti, sat Gămăceşti, jud. Argeş. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatele trebuie să respecte obligaţiile prev. de art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, respectiv : a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a judecătorului de cameră preliminară, ori de câte ori sunt chemate; b) să nu comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora , cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii ( cu excepţia celor care locuiesc în acelaşi domiciliu), cu martorii ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar. Se atrage atenţia inculpatelor asupra disp. art. 221 alin. 4 şi 11 Cod procedură penală, în sensul că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, ori există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, măsura preventivă a arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

” În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prev. de art. 218 şi următoarele Cod procedură penală, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 decembrie 2016 şi până la data de 09 ianuarie 2017, inclusiv, faţă de inculpatele: PĂUN PETRUŢA-MINUCA, PĂUN VASILICA, URSU FLORICA,PĂUN LENUŢA-MĂDĂLINA. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatele ca pe perioada de 30 de zile impusă, să nu părăsească imobilele unde locuiesc, situate în comuna Berevoeşti, sat Gămăceşti, jud. Argeş. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatele trebuie să respecte obligaţiile prev. de art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, respectiv : a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a judecătorului de cameră preliminară, ori de câte ori sunt chemate; b) să nu comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora , cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii ( cu excepţia celor care locuiesc în acelaşi domiciliu), cu martorii ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar. Se atrage atenţia inculpatelor asupra disp. art. 221 alin. 4 şi 11 Cod procedură penală, în sensul că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, ori există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, măsura preventivă a arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

LASA UN RASPUNS