ÎNCEP înscrierile pentru repartizarea computerizată în licee

0
1541

În perioada 3 – 6 iulie, elevii care au susținut Evaluarea Națională, asistaţi de către diriginte şi părinţi vor completa în unităţile de învăţământ opţiunile de pe fişele de înscriere. De asemenea, pentru candidaţii din alte judeţe care vor să se înscrie la licee din judeţul nostru există un centru special de înscriere în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeş. Tot în perioada 3 – 6 iulie, se introduc în baza de date computerizată şi în aplicaţia informatică centralizată datele din fişele de înscriere, iar în perioada 4 – 7 iulie, se verifică de către părinţi şi camdidaţi fişele editate de calculator şi se corectează greşelile din baza de date computerizată.

Pe 12 iulie are loc repartizarea computerizată în unităţile de învăţământ liceal şi şcoli profesionale de stat, iar pe 13 iulie, se afişează în unităţile de învăţământ gimnazial listele candidaţilor şi liceul sau şcoala profesională unde aceştia au fost repartizaţi. În perioada 13 – 17 iulie, se depun dosare de înscriere acolo unde au rămas locuri disponibile.

Anul acesta se schimbă calculul pentru media de admitere la liceu. Ponderea mediilor din clasele V – VIII la admiterea la liceu va scădea la 20%, faţă de 25%, cât a fost până acum.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţămîntului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a-VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

LASA UN RASPUNS