INCEP inscrierile pentru clasa pregatitoare! Ce fac scolile din Pitesti pentru a atrage copiii in unitatea lor

0
916

Incep inscrierile pentru clasa pregatitoare. In judetul Arges, mai multe unitati de invatamant, dornice sa atraga cat mai multi copilasi, si-au prezentat ofertele, fiind astfel organizate Zilele Portilor Deschise. Spre exemplu, la Scoala Gimnaziala “Tudor Vladimirescu”, Structura 2, din Fratii Golesti, municipiul Pitesti, “micutii scolari” au fost gazda unor alti copilasi, de la o alta scoala si au realizat impreuna martisoare, lucrate chiar de mana lor. De asemenea, parintii care intentionau sa caute o unitate de invatamant potrivita pentru copilul lor au fost in vizita la scoala din Pitesti pentru a vedea care sunt dotarile, cine sunt educatorii si mai ales daca este o scoala sigura.

Luni, 27 februarie, incep inscrierile pentru clasa pregatitoare, potrivit metodologiei privind înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018, elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Metodologia prevede că la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2016, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2016 pot fi înscrişi în clasa pregătitoare cu condiţia să dea un test de evaluare psihosomatică.

Cererile de înscriere se completează începând cu 27 februarie, online sau la unitatea de învăţământ.

LASA UN RASPUNS