ÎNCEP ÎNSCRIERILE pentru clasa pregătitoare! Câte clase vor funcționa în Argeș

0
289

În această perioadă școlile organizează porți deschise, prezentându-și astfel oferta educațională părinților aflați în căutarea unui loc pentru încadrarea micuților în clasa pregătitoare. În județul Argeș a fost estimat pentru clasa pregătitoare un număr de 5500 de copii, ce vor învăța din toamnă în 250 de clase, după cum ne-a explicat Mihaela Crișan, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Argeș. În anul şcolar viitor, clasele pregătitoare vor funcţiona în 145 de şcoli gimnaziale din Argeş, două dintre acestea fiind particulare şi alte trei de învăţământ special.

Completarea și depunerea cererilor de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare se va face în două etape. Lacea de-a doua etapă participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Iată calendarul:

  • prima etapă: 8 – 26 martie, când părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ; pe 30 martie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după prima etapă
  • a doua etapă: 12 – 18 aprilie.

Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.
Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.
Pe 23 aprilie se va afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare lista copiilor înscrişi după a doua etapă.

LASA UN RASPUNS