Incendiu la Oltchim! A ARS in totalitate un depozit de materie prima

0
339

In noaptea de marti spre miercuri, depozitul numărul 2 de materii prime al combinatului vâlcean Oltchim a ars în totalitate. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Vâlcea au reușit să lichideze miercuri în jurul orei 03.10 incendiul de pe platforma chimică a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, citat de Agerpres.

Declanșarea incendiului a fost anunțată marți la ora 23.56, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producție, flăcările manifestându-se inițial pe aproximativ 350 mp.

Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc.), suprafața afectată totalizând aproximativ 1.000 mp.

Potrivit jurnalistilor Romania TV, a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări. După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins.

La fața locului se lucrează pentru stabilirea cauzei și a împrejurărilor care au dus la producerea incendiului.

Din primele informații a ars complet depozitul numărul 2 de materii prime lichide, pagubele produse putând afecta producția în perioada următoare.

LASA UN RASPUNS