In atentia tuturor soferilor! Duminica, pe drumurile din Romania!

0
259

In a doua parte a zilei, duminica, 21 august, traficul rutier se va intensifica pe principalele drumuri nationale si autostrazi, mai ales pe DN1 Braşov – Bucureşti, A2 Constanţa – Bucureşti şi DN7 Sibiu – Râmnicu-Vâlcea – Piteşti – Bucureşti, informează CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Vârfurile de trafic sunt, de regulă, în jurul orei 12:00 (când se încheie ziua hotelieră, iar numeroşi automobilişti pornesc spre casă), în intervalul orar 14:00-15:00 (pentru că, după încheierea zilei hoteliere, mulţi participanţi la trafic rămân să mânânce la diverse restaurante sau pensiuni) şi spre seară (orele 17:00-18:00).

Pe autostrada A2, cel mai aglomerat este după ora 16:00, când majoritatea automobiliştilor pornesc către casă, direct de pe plajă.

Pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti -Bucureşti, riscul cel mai mare de producere a unor tamponări apare spre seară, mai ales la intrarea în Bucureşti, unde se formează coloane de autovehicule (pentru că bulevardul Iuliu Maniu nu poate prelua în condiţii optime traficul de pe autostradă).

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând astfel situaţii periculoase. Din acest motiv, poliţiştii amintesc că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

 

LASA UN RASPUNS