Iata cum contribuie industria Argesului la “motoarele” businessului romanesc! Analiza efectuata la nivel NATIONAL

0
469

Faţă de 2008, în doisprezece judeţe cifra de afaceri a înregistrat cel puţin o dublare, în timp ce businessul a scăzut doar în Bucureşti şi Mehedinţi. Judeţele de pe ultimele zece poziţii contribuie cu doar 5% la „motoarele“ businessului românesc.

Potrivit jurnalistilor www.zf.ro, in 2008 cifra de afaceri a companiilor din România era de 1.088 mld. lei, iar anul trecut ajunsese la 1.222 mld. lei, un avans de 12%. Creşterea importantă vine din motoarele industriei – Argeş (209%), Arad (136%), Sibiu (122%), Timiş (109%) –, unde domină industria auto şi a compo­nentelor auto, dar se văd pe harta de business şi rezultatele unor investiţii noi ale antreprenorilor sau ale unor giganţi străini – prezenţa Ford la Craiova se vede în dublarea cifrei de afaceri a companiilor din Dolj, fabricile construite de Albalact, Transavia, Romaqua sau Pehart Tec se văd în economia judeţului Alba şi cântăresc la fel de mult ca investiţia de 300 de milioane de euro derulată de Daimler la Sebeş.

Argeşul este performerul crizei raportat la dinamica cifrei de afaceri (209%). Judetul nostru a ajuns în această poziţie datorită creşterii Automobile Dacia, care a devenit din 2013 şi cea mai mare companie din Româ­nia după ce a luat faţa OMV Pe­trom SA – înregistrată în Bucu­reşti. De asemenea, Dacia a atras în Argeş şi furnizori de componente, atât multinaţionale, cât şi afaceri antreprenoriale.

Sursa: www.zf.ro

LASA UN RASPUNS