I. Georgescu: ”Mioveniul, un reper activ pe HARTA oraselor care vor colabora cu partenerii CHINEZI”

0
222

Orașul Mioveni s-a înfrățit cu orașul Jinhua – Provincia Zhejiang, în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară Chineză. De asemenea, luni, 15 mai, primarul Ion Georgescu a semnat și un Acord de Cooperare Internațional.

Acordul de înfrățire dintre cele doup orașe prevede printre altele derularea de proiecte comune în educație, cultură și sport.

Delegația chineză a fost compusă din conducerea orașului Jinhua, reprezentată de primarul general, Ji Junmin și cei doi primari de sector, Guo Huiqiang(Districtului Wucheng) şi Chen Fengqi(Districtului Jindong), de reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri din Provincia Zhejiang.

Jinhua este un oraș la nivel de prefectură din provincia centrală Zhejiang din estul Chinei (echivalent reședința de județ), cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, înclusiv zona metropolitană, conform recensănântului din anul 2010. Conducerea orașului Jinhua administrarează patru orașe, patru comune rurale și un district.
”În prezent, orașul Mioveni este înfrățit și are strânse relații de colaborare cu administrațiile din opt orașe din șapte state de pe teritoriul Europei, respectiv Măgdăcești-Republica Moldova, Istra-Federația Rusiă, Petrich și Debovo-Bulgaria, Grand Saconnex-Elvetia, Landerneau-Franta, Salamina-Grecia, Abrantes-Portugalia. Totodată, ne mândrim cu faptul că în luna decembrie a anului trecut, Excelența Sa, Xu Feihong, Ambasadorul R.P. China în România a acceptat cu bucurie titlul de cetățean de onoare al Mioveniului.
În cei 66 de ani de relații diplomatice, politice și economice dintre cele două state, s-au încheiat aproape 30 de acorduri de înfrățire cu orașe și provincii din China, iar, începând de luni, 15 mai, Mioveniul va reprezenta un reper activ pe harta oraselor care vor colabora cu prietenii și partenerii chinezi.”, a transmis primarul Ion Georgescu, referitor la evenimentul de azi de la Mioveni.

LASA UN RASPUNS