Gaselnita unui primar de Arges pentru a crea LOCURI de MUNCA in comuna!

0
1385

Noul primar al comunei Barla, Gheorghe Voicu, a gasit o formula prin care sa atraga investitori in localitate, dar si sa faca utile cladiri care nu mai sunt functionale de multa vreme, insa se impiedica de…legislatie, motiv pentru care a solicitat sprijinul Prefecturii Arges pentru a se interveni din punct de vedere legislativ.

In comuna Barla sunt 6 scoli dezafectate, cladiri care ar putea fi puse la dispozitia unor investitori ce ar putea crea locuri de munca in localitate. Problema? Avizele nu pot fi date pentru o perioada mai mare de 5 ani. “Sunt cladiri dezafectate care se distrug pur si simplu si nu ar mai fi niciodata scoli. Noi avem 6 in comuna. Investitorii, daca sunt motivatii, vor veni. Macar sa se dea avize pe 10 ani. Stiu ca este o problema legislativa, insa rugamintea mea este daca se poate interveni legislativ.“, a declarat edilul de la Barla.

Vom inainta propunerea parlamentarilor de Arges pentru a avea in vedere.“, a declarat prefectul de Arges, Cristian Soare.

Dumitru Tudosoiu, inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Arges, a explicat: “Schimbarea destinatiei unei institutii de invatamant se aproba cu acordul Inspectoratului Scolar si se valideaza de Ministerul Educatiei. De obicei, Ministerul refuza astfel de solicitari, aceste cereri ale primarilor, pentru ca, schimbata destinatia, este greu sa mai readuci cladirea la ce a fost odata.

LASA UN RASPUNS