Galerie Foto. La Pediatrie, etajul III a fost MODERNIZAT. Ceva nu i-a convenit sefului de Consiliu Judetean

0
1117

La Spitalul de Pediatrie Pitești, Secția Pediatrie IV Etaj 3 a fost complet reabilitată, investiția fiind efectuată cu fonduri din sumele încasate de la Casa de Asigurări de Sănătate, din contractele de furnizare a serviciilor medicale spitalicești. De îmbunătățirile aduse secției vor beneficia un număr de aproximativ 2769 pacienți externați anual, cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, precum și aparținătorii acestora.

Prezent la evenimentul de lansare, presedintele Consiliului Judetean Arges, Dan Manu, a observat cateva nereguli si a recomandat conducerii unitatii spitalicesti pentru copii ca in perioada imediat urmatoare sa se ia masurile care se impun. Si anume, intr-o mare parte dintre saloane, pacientii sunt “orbiti” de soarele care intra pe fereastra, astfel ca se va lua in considerare montarea de rulori exterioare, pentru a preintampina un eventual disconfort pentru acestia.

Conform structurii organizatorice, secția dispune de 45 de paturi de spitalizare continuă (din care Compartiment Diabet zaharat, nutriție, și boli metabolice – 5 paturi și Compartiment Dermato-venerologie – 3 paturi), la care se adaugă 5 paturi pentru spitalizare de zi. În secție își desfășoară activitatea personal medical, după cum urmează:

· 3 medici

· asistenți medicali – 13, din care 1 se află în concediu medical de lungă durată

· infirmiere – 5

· îngrijitoare – 2

Saloanele au fost dotate cu:

· paturi și noptiere

· prize de oxigen/aspirație

· grupuri sanitare proprii fiecărui salon

· corpuri de iluminat, prize, și sonerii la fiecare pat

· masă și scaune în fiecare salon

Totodată, s-au amenajat spații absolut necesare funcționării unei secții de pediatrie, respectiv:

· sală de tratament/pansament

· punct de recoltare probe biologice

· subzonă septică care la nevoie poate permite izolarea și cohortarea pacienților contagioși cu respectarea precauțiilor de izolare

· mic oficiu alimentar și sală de mese

· spațiu pentru depozitare lenjerie curată/lenjerie murdară

· spațiu pentru depozitarea temporară a deșeurilor periculoase

· spațiu pentru ustensile de curățenie

· spațiu pentru material sanitare și consumabile

· grupuri sanitare pentru personal

Costurile totale ale investiției se ridică la 471.748,43 lei, iar valoarea totală a dotărilor din secție se ridică la 144.889,20 lei.

De asemenea, un număr de 17 paturi, în valoare de 36.720 de lei, au fost achiziționate și donate de către Asociația “Fundația Pediatria PAS” din sumele primite cu titlu de sponsorizare de la EUROCASTING RO Pitești.

La evenimentul de lansare au participat, printre altii, presedintele CJ Arges Dan Manu, subprefectul Emilian Dragnea, sefa DSP Arges, Sorina Hontaru, sefa SANITAS, Doina Fanica, etc.spital-pediatrie-dan-manu-zag spital-pediatrie-zag pediatrie-spital-manu-si-gheorghe-florina-1

LASA UN RASPUNS