Galerie FOTO. Delegație din Turcia, la Grădinița ”Aripi Deschise” din Pitești! Cei mici, gazdele evenimentului

0
1531

Activități inedite la Grădinița cu Program Prelungit „Aripi Deschise” din Pitești, în preajma sărbătorilor pascale. Preșcolarii au primit marți, 27 martie, vizita unei delegații din Turcia, moment în care fiecare grupă a arătat câte puțin din obiceiurile și tradițiile din preajma Paștelui, dar și alte activități pe care educatorii obișnuiesc să le organizeze la clasă cu regularitate.Totul s-a întâmplat în cadrul unui parteneriat cu Bartın Amerikan Kültür Koleji. ”A avut loc un schimb de experienta privind modul de desfasurare a activitatilor educationale ale prescolarilor din cele doua tari partenere. Am evidentiat alternativa educationala Step by Step, urmand ca în septembrie sa onoram invitatia lor de a participa la activitatile de educatie prescolara din Bartın Amerikan Kültür Koleji, bazate pe dezvoltarea aptitudinilor artistice si psiho-motrice. De asemenea parteneriatul urmareste si un schimb de experienta axat pe dimensiunea culturala, obiceiuri si traditii specifice fiecarui popor.”, ne-a declarat directorul Grădiniției Aripi Deschise din Pitești, Corina Postelnicescu. 

Micuții s-au bucurat cel mai mult de aceste momente. Implicați în frumoase activități și îmbrăcați în straie de sărbătoare au fost bune gazde pentru delegația din Turcia, astfel membrii delegației au mai învățat câte ceva despre cultura și tradiția românească. ”Aceasta a fost o vizita pregatitoare, urmand ca în octombrie 2018 sa fie initiat un proiect Erasmus + pe axa K1.”, ne-a mai declarat Corina Postelnicescu. 

Delegatia din Turcia a participat la activitati timp de 2 zile. Astfel, în prima zi au avut loc prezentări ale instituțiilor partenere, alături de inspectorul școlar pentru educație timpurie din cadrul ISJ Argeș, Georgeta Toma, dar și o vizită la Muzeul Golești, iar în cea de-a doua s-au desfășurat activitati de predare în alternativa educationala Step by Step, sustinute de catre cadrele didactice din GPP Aripi Deschise Pitesti.

LASA UN RASPUNS