FOTO. ȘEF de instituție în haină preoțească! Imagini INEDITE

0
1207

Un șef de instituție îmbracă haină preoțească. Acesta slujește la o biserica pentru surzi. O poveste impresionanta despre actualul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș.

În data de 15.03.2017 domnul general de brigadă Marian STOICA a trecut în rezervă, iar în data de 17.03.2017 a predat comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş către domnul locotenent-colonel Marius-Cezar TOMA, prim-adjunct al inspectorului şef.

Marius-Cezar TOMA este piteştean şi are 40 de ani. A absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, fiind repartizat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt. Şi-a continuat studiile la Universitatea Piteşti – Ştiinţe economice – Finanţe bănci, după care a adăugat la CV trei masterate, unul în ştiinţe penale, urmat la Universitatea Titu Maiorescu, iar cel de-al doilea în Managementul informaţiilor de securitate naţională, la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul. Cel de-al treilea masterat urmat de Marius Cezar Toma este la Te­ologie – Misiune şi slujire în limbaj mimi­co-gestual.

În perioada 2004 – 2015, a participat, în calitate de cursant, ajutor instructor sau intervenient, la 4 cursuri internaţionale, 4 seminare internaţionale şi 8 cursuri de pregătire în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii, al anticorupţiei şi al supravegherii operative şi culegerii probelor, în România, Turcia, Franţa, Olanda, Italia, Marea Britanie, Luxemburg.

Ceea ce puţi ştiu, este faptul că şeful jandarriulor argeşeni este preot. El slujeşte la biserica Sfântul Stelian din Piteşti, biserica pentru surzi. “Tatal meu lucrase ca muncitor la Dacia. Mergea la Parintele Constantin Onu si a invatat slujbele in limbaj mimico-gestual, iar dupa pensionare a devenit primul preot pentru surzi din tara. A slujit la Biserica Sfantul Stelian din 1997 pana in 2004, atunci cand s-a ridicat la ceruri. Eu eram deja in jandarmeie atunci si, dupa ce tatal meu a plecat la Dumnezeu, din ce in ce mai mult ne-am gandit cu totii la el si mergeam la slujbele pentru surzi. In 2011 am inceput sa particip, in fiecare duminca, la aceste slujbe”, spunea în 2012 Marius Toma. Seful Jandarmilor slujește la biserica pentru surzi, insă o face în mod voluntar.

LASA UN RASPUNS