Foto. Primarul Cornel Ionică, pe șantierele din Pitești. Lista cu OBIECTIVELE DE INVESTIȚII

0
819

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, s-a deplasat alături de viceprimarul Sorin Apostoliceanu, dar și de alți angajați ai primăriei, la câteva șantiere deschise din municipiul Pitești, pentru a urmări stadiul lucrărilor.

Prima oprire a fost la Bazinul Olimpic la care au început mai multe lucrări de modernizare care vor culmina cu implementarea unui proiect cu fonduri europene care vizează reabilitarea termică, înlocuirea tâmplăriei, montarea de echipamente specifice și de panouri solare pentru încălzirea apei din bazine.
De asemenea, s-a mers la piețele din Găvana și Trivale care sunt în curs de modernizare cu fonduri de la bugetul local. Ambele investiții vor fi gata în luna august a anului în curs. Vor fi asigurate, astfel, condiții optime de desfășurare a activității, prioritate urmând să aibă producătorii, după cum chiar edilul local a transmis.
Tot în acest an vor începe lucrările de amenajare a unor locuințe sociale la căminul fostului Liceu CFR din zona Stadionului.
De asemenea,  a fost lansată licitația pentru construirea unei săli de sport la Liceul Ion Cantacuzino, în vreme ce lucrările la sala de sport de la Școala Ion Pillat sunt în plină desfășurare. Alte două săli de sport vor fi construite la Școlile Tudor Arghezi și Nicolae Iorga, mai transmite primarul Piteștiului, Cornel Ionică. 

Lista cu obiectivele de investiții:

Reabilitare Piața Trivale: Se lucrează. Termenul final de execuție este luna august 2018. Asociere SC ZEUS SA – SC SELCA SA. Valoare contract 3.268.257,97 lei inclusiv TVA.

Reabilitare Piața Găvana: SC APARTAMENTUL SA cu subcontractant SC LUMIDA SRL Se lucrează. Termenul final de execuție este luna august 2018. Valoare contract 4.594.143.

Reparații capitale terasă, luminatoare și scurgeri pluviale: Se lucrează. SC BRINCON SRL Brăila. Termenul final de execuție este luna august 2018. Valoare contract 664.274,66 lei inclusiv TVA

Reabilitare Sala Mare de ședințe Primăria Municipiului Pitești (Proiectare -DALI): S-a derulat procedura de achiziție. S-a transmis comanda către proiectant, SC KREATE STUDIO DE ARHITECTURĂ DUMITRESCU & CO SRL Pitești. Are termen de predare a documentației 30.07.2018. Apoi urmează execuția. Valoare contract 35.700 lei fără TVA.

Amenajare strada Grigore Alexandrescu (proiectare – DALI): a fost derulată procedura, s-a semnat contractul (SC CDLA ARG CONSULT SRL Pitești). Are termen să predea proiectul pe 22.08.2018 apoi urmează execuția. Valoare contract 48.497,26 lei inclusiv TVA

Reabilitare Piața Primăriei (Proiectare – SF): în procedură

Lucrări de conformare în vederea obținerii autorizației ISU la Casa Căsătoriilor din municipiul Pitești (Proiectare): Derulat achiziția. Transmis comanda la proiectant SC CONTRAST CREATIVE SRL PITESTI. Termen de predare 31.07.2018. Valoare contract 25.000 lei inclusiv TVA.

Actualizare PUG: Procedura este în derulare, depunerea de oferte este pe 11.06.2018. Valoare estimată 750.000 lei inclusiv TVA. Este a 4 a oară când este derulată licitația. Nu s-a depus nici o ofertă.

Urmează demararea următoarelor proceduri de atribuire:

Multifuncțională – Autocompactoare 8-10 cm cu lamă și sărăriță – 1 buc Multifuncțională – Automăturătoare medie 5-6 mc cu lamă și sărăriță – 1 buc
Multifuncțională -Autostropitoare container cu lamă și sărăriță – 3 buc
Autospecială 4×4, cabină dublă, 7 locuri – 2 buc
Autospecială 4×4, cabină simplă, 3 locuri – 1 buc
Lucrări de conformare în vederea obținerii autorizației ISU pentru Piața Smârdan
Amenajare Spațiu Impozite și Taxe Locale Casa Cărții.

LASA UN RASPUNS