FOTO. Pensionarii CFR din Arges isi cer drepturile in STRADA! Protest in Piata Milea, in aceste momente

    0
    444

    Chiar in aceste momente, pensionarii CFR din Arges isi cer drepturile in strada. Marti, incepand cu ora 10.00, circa 100 de pensionari s-au strans in Piata Vasile Milea, dotati cu pancarte, insotiti de presedintele Asociatiei CFR Pitesti, Alexandru Lintea (foto 2). In judetul Arges sunt aproximativ 15.000 de pensionari CFR.

    “Astept o delegatie la camera 62, pentru a vedea ce doresc. Le voi asculta solicitarile si ulterior le voi transmite mai departe celor ce le pot rezolva problemele.”, a declarat prefectul Cristian Soare in urma cu putin timp.

    Ce doresc pensionarii CFR: “Cel mai important este sa se aplice punctului de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu brut pe economie, asta inseamna ca in loc de 871,7 cat este acum, sa fie 1206. Va dati  seama ca ajuta foarte mult. Niciodata nu s-a atins aceasta valoare. A fost putin peste 43% pe timpul lui Tariceanu. Sa iasa cine o vrea, insa noi asta cerem la Guvernul actual si la Guvernul care va veni. Apoi, Legea 192/2015 data de Ponta anul trecut sa se aplice la cei care nu au primit sporuri de grupa in 2011. De asemenea, mai vrem: medicamente mai ieftine, spitalele sa fie asigurate cu aparatura performanta, sa fim tratati omeneste, sa aiba personal calificat, dublarea biletelor la tratament in statiuni. Noi am chemat aici toti pensionarii, nu numai pe cei de la CFR, dar a fost si frig, nu ii scuz, trebuiau sa fie mult mai multi.”, ne-a declarat Alexandru Lintea, presedintele Asociatiei CFR.  alexandru-linte-presedintele-pensionari-cfr pensionari-cfr-2 pensionari-cfr3 pensionari-cfr4