Familia REGALĂ, astăzi, la Curtea de Argeș. Slujbă oficiată de Calinic, la 1 an de la moartea Reginei Ana

0
4941
Principesa Margareta alaturi de Principele Radu Duda asista la slujba de inmormantare a Reginei Ana, la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, necropola regilor Romaniei din Curtea de Arges, sambata, 13 august 2016. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

La Curtea de Argeș are loc o slujbă de pomenire, la noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, la împlinirea unui an de la decesul Reginei Ana. Slujba religioasă va fi oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, iar după ora 12.00 vor ajunge la Curtea de Argeș principesa Margareta și principele Radu. Slujba religioasă va fi oficiată de IPS Calinic, alături de Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti. Accesul publicului va fi permis în faţa noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş.

Regina Ana a încetat din viaţă la 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit a fost depus la Castelul Peleş şi apoi regina a fost înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Ana de Bourbon-Parma a fost alături de regele Mihai I timp de 68 de ani, devenind soţia acestuia într-o perioadă foarte sumbră pentru monarhul României, aflat în primul an al îndelungatului său exil. Regina Ana și regele Mihai I au cinci fiice.

LASA UN RASPUNS