EXCLUSIV. Ce BANI a plătit Ministerul Mediului pentru pagubele făcute de URS, LUP și RÂS, în Argeș. LISTA cu despăgubirile

0
1070

Animalele sălbatice au provocat pagube în gospodăriile mai multor argeșeni, iar unii dintre aceștia au fost și despăgubiți de Ministerul Mediului, alții au dosarul în lucru, pe când unii nu au îndeplinit condițiile pentru a fi despăgubiți.

Anul trecut, în 2016, au fost acordate despăgubiri în 19 situații în care au existat pagube provocate de urs, lup și râs, iar anul acesta în 7 dintre cazuri, ne-a declarat Marius Dumitrescu, consilier superior în cadrul Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș.

Cea mai mare sumă acordată anul acesta a fost de peste 2300 lei, în urma unor pagube făcute de lupi la o stână de oi din Corbi. De asemenea, pentru pagube făcute de urs au existat mai multe despăgubiri de peste 2000 lei.

Vă prezentăm în exclusivitate lista cu despăgubirile acordate de Ministerul Mediului, după ce mai multe animale din gospodăriile argeșenilor au fost omorâte de râs, lup și urs:

LASA UN RASPUNS