EI sunt cei 3 MILITARI care au murit la Dâmbovicioara! Au supraviețuit în Afganistan și au murit pe STRĂZILE Argeșului

0
5549

Premierul Mihai Tudose a transmis vineri condoleanţe familiilor militarilor români care şi-au pierdut viaţa în accidentul din localitatea Dâmbovicioara, judeţul Argeş, unde un camion a căzut într-o prăpastie. Iată ce a declarat premierul:

„Condoleanțe. Am toată convingerea că Ministerul Apărării va face tot ceea ce este omenește posibil și normal într-o țară în care niște oameni, care erau în timpul serviciului, erau militari, au pățit acest groaznic accident. Vom avea grijă de toți cei care sunt acum în spitale și cel mai important este să avem grijă ca astfel de accidente să nu se mai repete”.
De asemenea, Mihai Tudose s-a arătat nemulțumit că nu există elicopter pentru a se interveni de urgenţă în accident.

„Așteptăm expertiza tehnică. Nu ne putem pronunța înainte. Unii știau de azi noapte ce s-a întâmplat. Atunci s-a luat decizia ca o parte din membrii cabinetului, de exemplu dl Țuțuianu, dl secretar de stat Dușa, să se deplaseze acolo. Dl Florian Bodog a asigurat de la București coordonarea pe linie de servicii medicale. Dna ministru Carmen Dan la minister. Eu am fost aici. Sunt elicoptere care zboară noaptea, sunt elicoptere de transport. Au fost transportați azi noapte. Eu nu am vorbit de elicoptere de transport. Eu am vorbit de elicoptere dedicate operațiunilor de salvare pe timp de noapte, care reprezintă cu totul și cu totul alt segment de dotare.”, a mai spus premierul, potrivit Stiripesurse.ro.

Noaptea trecută au murit trei militari, după ce un camion s-a răsturnat într-o râpă. Aceștia aveau 32, 38 şi 40 de ani, iar doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan. Cei nouă militari răniţi sunt în stare stabilă şi au fost repartizaţi la spitale militare din Braşov, Piteşti şi Bucureşti.

Conform MApN, cei trei sunt: plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a, George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

  • Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.
  • Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.
  • Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

Toţi militarii răniţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti, iar ceilalţi şase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

LASA UN RASPUNS