EI sunt cei 25 de ARESTAȚI în Dosarul de operațiuni ILEGALE cu DROGURI, din Pitești!

0
16784

Au fost ridicați de acasă sub acuzația de operațiuni ilegale cu droguri și substanțe psihoactive. Cei mai mulți dintre aceștia se află și acum după gratii, pentru că au primit arest preventiv.

Din cei 30 de suspecţi care se aflau pe lista anchetatorilor au fost reţinuţi 27 de indivizi pentru 24 de ore. Iată lista cu numele tuturor celor care au fost reținuți în dosarul în care au avut loc 58 de percheziții domiciliare: fraţii Bogdan Popescu, zis Jobiţă, de 27 de ani, şi George Popescu, zis Moromete, 28 ani, David Dumitru, de 23 de ani, Iosif Sicra, 20 de ani, Daniel Bănuţă, 22 de ani, Alexandru Baltă, 23 de ani, Ovidiu Balaş, zis Ovar, de 24 de ani, Robert Berbeacă, zis Belitu, 24 de ani, Gabriel Grigore, zis Margarină, 19 ani, Nicolae Oprescu, de 29 de ani, Constantin Duşa, zis Cosmos, 31 de ani, Cristian Simion, 19 ani, Marius Ionescu, zis Banană, 25 de ani, Cosmin Moruş, 25 de ani, Cristian Tivig, 21 de ani, Mircea Ciolponea, 27 de ani, Dumitrescu Remus, 25 de ani, Ahmad Raduian Demachki 26 ani, Alin Radu, 28 de ani, George Miu, 31 de ani, Florin Maxim, zis Laci, 28 de ani, Florin Safta 26 ani, Dumitru Tutulică, zis Mitu, de 27 ani, Florin Simion, zis Naşu, 30 ani, Mihăiţă Albuleasa, 21 de ani, Andrei Belotu, zis Skippy, 27 ani, Andrei Soicovici, zis, Talpă, 21 ani.

Fiind atât de mulţi, aceştia nu au încăput în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, fiind duşi şi în aresturile de la IPJ Olt şi IPJ Vâlcea. Ieri, cei 27 au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă și 25 dintre aceștia sunt și arestați. Cristian Simion şi Nicolae Oprescu au părăsit arestul după ce au expirat cele 24 de ore.

Va reamintim că au avut loc au descinderi în Pitești la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu droguri și substanțe psihoactive. Au fost conduse la audieri 30 de persoane. În urma perchezițiilor, au fost ridicați 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie.

Iată informarea oficială cu privire la desfășurarea întregii acțiuni:

”Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 58 de percheziții pentru destructurarea a 4 grupări infracționale specializate în operațiuni ilegale cu droguri și substanțe psihoactive. 30 de persoane au fost conduse la audieri.
La data de 21 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și ai Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 58 de percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș și în municipiul București.
Activitățile vizează destructurarea a 4 grupuri grupări infracționale organizate, specializate în operațiuni ilicite cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv și distribuire de droguri de risc.
Persoanele în cauză sunt bănuite că, începând cu anul 2015, ar fi plasat comenzi online pe site-uri de profil din străinătate și ar fi achiziționat peste 10 kilograme de canabinoizi sintetici. Plățile s-ar fi realizat prin transfer bancar, iar livrarea s-ar fi efectuat prin intermediul unor persoane interpuse.
Substanțele ar fi fost ulterior preparate, porționate și distribuite pe raza județului Argeș.
Din activitatea infracțională, cei vizați ar fi obținut peste 100.000 de euro.
În urma perchezițiilor, au fost ridicați 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie.
De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme.
Până în acest moment, 30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri.
La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din București și Craiova, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş, Brigada Mobilă ,,Frații Buzești” Craiova și B.S.I.J. București.”.

LASA UN RASPUNS