Ei sunt bugetarii care primesc salarii mai mari cu pana la 75%!

0
1000

Sunt angajati la stat care primesc salarii mai mari cu pana la 75%. Vorbim despre sporuri pentru conditiii vatamatoare de munca ori spor pentru „titlu ştiinţific doctor”. Jurnalistii Economica.net au publicat informatii emise de Ministerul de resport cu privire la beneficiile angajatilor Ministerului Fondurilor Europene, mai exact despre majorarile salariale de care beneficiaza acestia dupa data 30 iulie.

Majoritatea angajaţilor Ministerului Fondurilor Europene beneficiază de creşterea salariului de bază cu 62.5%, respectiv cu 75%, pentru că gestionează fondurile europene acordate ţării noastre. Mai puţin de un sfert dintre angajaţii Ministerului de resort primesc spor pentru condiţii vătămătoare, cuprins între 106 lei şi 890 lei lunar.

202 de angajaţi ai Ministerului de resort, preluaţi de la Ministerul Mediului şi de la Ministerul Transporturilor, primesc spor pentru condiţii vătămătoare de muncă, al cărui cuantum este cuprins între 106 lei şi 890 lei pe lună.

Iată ce categorii de angajaţi primesc salarii de bază cu 62.5% mai mari, respectiv cu 75% mai mari, pentru că administrează fonduri comunitare:

Salariaţii ale căror drepturi au fost stabilite după 1 ianuarie 2011, data de aplicare a Legii nr. 284 pe 2010, beneficiază de creşterea salariului de bază cu 62.5%.
Personalul Ministerului Fondurilor Europene, angajat înainte de data de 1 ianuarie 2011, are dreptul la creşterea cu 75% a salariului de bază.

Majorarea salariului de bază cu 62.5% – 75% corespunde unei creşteri cu 25 de clase de salarizare suplimentare faţă de salariul de bază.
Această majorare salarială se acordă lunar, dar semestrial cuantumul său se poate modifica.

Semestrial sunt evaluare performanţele profesionale ale angajaţilor Ministerului Fondurilor Europene.

La 30 iulie, 892 angajaţi ai Ministerului Fondurilor Europene au beneficiat de majorarea salariului de bază cu 62.5%, respectiv 75%.

Spor pentru condiţii vătămătoare de muncă: la data de 30 iulie, 202 de angajaţi ai Ministerului de resort au primit spor pentru condiţii vătămătoare de muncă. Mai exact, primeşte spor pentru condiţii vătămătoare personalul preluat la data de 1 ianuarie 2015 de la Ministerul Mediului, şi cel preluat la data de 1 februarie 2016 de la Ministerul Transporturilor.

Spor pentru „titlu ştiinţific doctor”: La 30 iulie, 11 angajaţi ai Ministerului Fondurilor Europene au primit spor pentru „titlu ştiinţific doctor”. Cuantumul sporului pentru „titlu ştiinţific doctor” este cuprins între 344 lei şi 732 lei lunar şi diferă de la angajat la angajat, funcţie de criterii precum: gradul profesional al angajatului, vechimea în muncă, dacă salariatul performează într-o funcţie de execuţie sau de conducere.

În prezent, Ministerul Fondurilor Europene are 904 posturi ocupate.

Personalul Fondurilor Europene beneficiază pe perioada deplasării în străinătate de indemnizaţia de deplasare şi asigurarea cheltuielilor de transport, stabilite potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 518 din 10 iulie 1995, cu modificările şi completările ulterioare.

Angajaţii MFE care au obţinut calificativul „foarte bine” la evaluarea semestrială a activităţii primesc în semestrul respectiv o majorare cu 25 de clase de salarizare suplimentare faţă de salariul de bază. Concret, această majorare corespunde creşterii salariului de bază cu 62.5%, respectiv 75%.

Salariaţilor MFE care au obţinut calificativul „bine” la evaluarea semestrială li se acordă pe semestrul respectiv o creştere a salariului de bază cu 42.5%.

Sursa: www.economica.net

LASA UN RASPUNS