După MALARIE, suspiciune de VIRUS DENGA în Argeș! Vezi informații OFICIALE ale DSP Argeș

0
1151

Suspiciune de boală rară în județul Argeș, după ce o persoană a călătorit în Thailanda, Singapore, Malaezia. Potrivit epidemiologului Adrian Stoica, la acest moment este înregistrat un caz de suspiciune cu Febră Denga, o infecție cauzată de un virus care este transmis de țânțari. ”Este vorba despre o persoană adultă. Se află acum în afara oricărui pericol. Este din Curtea de Argeș. Persoana respectivă a fost internată, însă acum se află în afara oricărui pericol, a fost externată. Se lucreaz la a doua probă de ser, nu avem încă rezultatul final de laborator, pentru a vedea dacă suspiciunea este și confirmată.”, ne-a declarat Adrian Stoica.

Febra Denga este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupțiile cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei și durerile musculare și articulare. Există și situații în care febra denga poate evolua în una dintre cele două forme severe, cu risc vital, ale bolii. Prima dintre acestea, febra denga hemoragică, provoacă hemoragii, permeabilizează vasele sanguine (tuburi care transportă sângele) și determină scăderea numărului de trombocite (ducând la formarea de cheaguri de sânge). Cea de-a doua formă severă, sindromul de șoc denga, determină valoare scăzută a tensiunii arteriale. În prezent, nu există niciun vaccin împotriva virusului denga. Suspiciuni de MALARIE, după ce a călătorit în Africa de Sud

În luna martie, a existat o suspiciune de malarie, după ce o persoană din județul nostru a călătorit în Africa de Sud. Din fericire, boala nu a fost confirmată, de rezultatul analizelor de laborator, ne-a transmis epidemiologul Adrian Stoica.

LASA UN RASPUNS