Dosare PENALE pentru 41 de administratori de FIRME! Informatii OFICIALE transmise de autoritatile argesene

0
776

Au fost prinsi 41 de angajati la care lucrau mai mult de 5 persoane fara acte legale, motiv pentru care au fost intocmite dosare penale pentru administratorii societatilor. Acest lucru a rezultat in urma unor controale efectuate de inspectorii de munca ai ITM Arges in anul 2016.

Principalul obiectiv al acţiunilor de control a fost identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale şi luarea măsurilor ce se impun pentru respectarea de către angajatori a prevederilor legale, respectiv diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative ale acestui fenomen.

Au fost controlate 2.147 de unităţi, din care, la 244 de angajatori, au fost găsite muncind fără contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă 676 de persoane. Au fost sancţionaţi contravenţional 203 agenţi economici. Valoarea totală a amenzilor date pentru muncă la negru a fost de 3.000.000 de lei.

Potrivit raportului pe anul trecut, au fost prinşi 41 de angajatori la care munceau mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare. În cazul lor, au fost sesizate organele de cercetare penală, conform Codului Muncii republicat.

Au fost date un număr de 1.297 de măsuri pentru remedierea deficienţelor care au fost constatate.

LASA UN RASPUNS