DEZVALUIRI la B1 TV, despre un parlamentar de Arges: “Nicolescu a reușit să-și lase câteva PROGENITURI politice la conducerea județului”

0
972

In emisiunea “Dosar de politician” s-a vorbit despre baronii PSD care lasa “nepotilor” mostenirea partidelor. Deputatul Simona Bucura Oprescu (foto) a intrat in vizorul jurnalistului Silviu Manastire, de la B1 TV, care a comentat zilele acestea vizavi de activitatea politica a acesteia si de sustinerea de care s-a bucurat de-a lungul timpului din partea presedintelui Constantin Nicolescu (foto). De asemenea, jurnalistul a facut referire si la o plangere facuta impotriva Simonei Bucura Oprescu la ANI care “verifică acum acuzațiile de conflict de interese și incompatibilitate din perioada în care deputata lui Nicolescu era consilier județean.”, cand a “încasat sume considerabile din bani publici conform unei plângeri făcute împotriva deputatei PSD la Agenția Naționala de Integritate.”.

“Cu toate că este la pușcărie, Costică Nicolescu a reușit să-și lase câteva progenituri politice la conducerea județului și a organizației PSD. Doamna din imagine se numește Simona Bucura Oprescu și este deputat PSD de Argeș. Dânsa a fost o prezență extrem de discretă în Parlamentul României, deși oficial este purtătoarea de cuvânt a grupului PSD din Camera Deputaților. Cu siguranță însă deputatul Simona Bucura Oprescu a fost și este un fel de “nepoata politică” a baronului Costică Nicolescu.

La Pitești, Simona Bucura Oprescu face politică din anul 1997, în condițiile în care este născuta în aprilie 1980. Mai rar vezi ca o adolescenta de 17 ani să se dedice în asemenea hal politicii. Junioara Simona Bucura s-a căsătorit cu prefectul județului Argeș întemeind familia politica Bucura- Oprescu. Înainte ea a beneficiat de protecția părintească a baronului Costică Nicolescu care a însărcinat-o cu președinția departamentului de comunicare a organizației PSD Argeș. Actuala deputată PSD a devenit și consilier județean în anul 2004 la vârsta fragedă de doar 23 de ani. În paralel actualul deputat Simona Bucura Oprescu a început să prindă gustul banilor și al afacerilor cu statul, așa cum bine îi stă unei “nepoate” de baron PSD.”, a declarat in emisiunea Dosar de politician.

În anul 2005 protejata baronului Nicolescu a înființat compania Top Image SRL Pitești și a devenit astfel patroana unei agenții de publicitate care se ocupa, de fapt, de imaginea și promovarea PSD-ului pe plan local. Pentru a avea bani de prestații politice, firma Simonei Bucura Oprescu a început să semneze contracte de producție și servicii de publicitate cu Consiliului Județean Argeș. Banii erau aprobați în mod evident de baronul Costică Nicolescu, protejatul Simonei, cea care se ocupa și de imaginea în presă a baronului. Din anul 2005 și până în prezent firma Top Image SRL a încasat sume considerabile din bani publici conform unei plângeri făcute împotriva deputatei PSD la Agenția Naționala de Integritate. ANI verifică acum acuzațiile de conflict de interese și incompatibilitate din perioada în care deputata lui Nicolescu era consilier județean. Conform legii, o companie privată la care este acționar un ales local – consilier județean sau local – nu poate semna contracte cu autoritățile publice de unde face parte alesul. Simona Bucura Oprescu și-a trecut cu nonșalanță acțiunile la firma Top Image în declarațiile de avere dar a uitat să treacă, conform legii, ce contracte cu autoritățile publice a încheiat agenția sa de publicitate.

Timp de 11 ani, de la vârsta de 23 de ani și pâna la 31 de ani, Simona Bucura Oprescu l-a slujit cu dedicație pe baronul Costică Nicolescu de la Argeș. Pentru că l-a slujit, agenția sa de publicitate a făcut bani frumoși de pe spatele organizației PSD, de la diverși politicieni din partid dar mai ales din diverse surse publice. În luna ianurie 2011 Simonica a fost numită tocmai vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. În acel an baronul Nicolescu a fost reținut pentru luare de mită. În luna iunie 2011 Simona Bucura Oprescu a renunțat la calitatea de administrator al firmei de publicitate, deci conform legii s-a aflat în situația de incompatibilitate timp de jumătate de an, din cauza funcției de vicepreședinte al CJ Argeș. în toamna anului 2012 baronul Costică Nicolescu a tras sforile pentru protejata sa, iar aceasta a fost aleasă deputat.”, au fost o parte din comentariile jurnalistului Silviu Manastire in cadrul emisiunii “Dosar de politician” de la B1 TV.

simona-bucura-oprescu-si-constantin-nicolescu

Sursa: www.b1.ro

LASA UN RASPUNS