DEZASTRU intr-o scoala din Arges! Apa curge siroaie, holurile si clasele de cursuri sunt pline de apa

0
1993
????????????????????????????????????

Copiii care învață aici nu mai pot frecventa cursurile, în această clădire prin acoperișul căreia apa curge șiroaie. Este vorba despre Scoala speciala “Sf Stelian” din Costesti, unde presedintele Consiliului Judetean Arges, Dan Manu, s-a deplasat astazi, neanuntat. Nu mica a fost surpriza, cand la fata locului a vazut o cladire in care, prin plafonul acoperisului, apa curge siroaie, holurile si clasele de cursuri fiind pline de apa. Se pare ca au fost alocate sume de bani catre unitatea scolara, din partea CJ Arges, in vederea unor reparatii capitale la acoperis, insa la acest moment apa curge siroaie in unitate.

“Am primit numeroase sesizari de la parintii copiilor care invata la Scoala speciala Sf. Spiridon din Costesti si le-am promis acestora ca de urgenta ma voi deplasa acolo. Astazi am mers acolo neanuntat. Prin plafonul acoperișului apa se scurge în șiroaie, holurile școlii și clasele de cursuri sunt pline de apă. Parchetul și mobilierul, acoperite de câteva bucăți de folie, se umflă de la atâta apă. Instalația electrică, pe lângă care șiroiește apa, este ca și compromisă. Așa arată astăzi clădirea Școlii speciale “Sf. Stelian” din Costești. O clădire care până în urmă cu două săptămâni avea una dintre celel mai bune dotări din punct de vedere al infrastructurii.”, a postat presedintele Consiliului Judetean Arges, Dan Manu pe pagina personala de Facebook.

Acesta a anuntat ca la începutul anului, prin hotărârea Consiliu Județean Argeș nr. 15/02.02.2016, Școlii speciale pentru copii cu deficiențe asociate “Sf. Stelian” din Costești i-a fost alocată suma de 300.000 lei, pentru “reparații capitale acoperiș”.
Prin actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli, conform hotărârii CJ Argeș nr. 61/25.08.2016, a fost aprobată suplimentarea acestor cheltuieli de capital cu suma de 160.000 lei, ca urmare a solicitării nr. 120006/12.08.2016 a instituției de învățământ special.

“Astăzi însă, copiii cu nevoi speciale care învață aici nu mai pot frecventa cursurile în această clădire, prin acoperișul căreia apa curge șiroaie. Surpriză, însă, aici nimeni nu a putut oferi informații legate de modul în care s-a ajuns în această situație, și asta pentru că doamna contabilă nu a putut spune decât că actul – contractul de lucrări privind repararea acoperișului – este în biroul doamnei directoare, care se afla la examenul pentru posturile de directori.
Se pare că acest contract s-a încheiat pe 1 septembrie, cu o firmă din Pitești, contract în valoare de 320.000 de lei (fără TVA) și cu termen de începere a lucrării pe 15 septembrie. Contractul a fost încheiat de conducerea unității, școala având personalitate juridică.
De altfel, deși clădirea este proprietatea Cosiliului Județean Argeș, care investește banii, angajarea personalului și managementul se află în sarcina Inspectoratului Școlar Județean Argeș, consiliul neavând atribuții în selectarea personalului. În urma vizitei de astăzi, am dispus luarea de urgență a unor măsuri prin care s-ar putea, cel puțin, stopa dezastrul de la Școala specială “Sf. Stelian” din Costești.”, a adaugat Manu.

LASA UN RASPUNS