DECLARAȚIE. Sorin Grindeanu îl ATACĂ DUR pe Liviu Dragnea: ”Este DORINȚA unui singur om de a avea TOATĂ PUTEREA”

0
2074

Chiar în aceste momente, premierul Sorin Grindeanu a ieșit la declarații, după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au explicat care au fost principalele discuții din Comitetul executiv și a motivat decizia coaliției de a retrage sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu prin faptul că, în urma evaluării Guvernului, foarte mulți miniștri nu și-au făcut treaba și nu au avut o bună colaborare cu premierul.

Poate este o acțiune în premieră că un partid are curajul să își facă o radiografie la 6 luni de la instalare, mai ales că știm că alte guverne au rămas deși au ruinat țara. Evaluările ne-au arătat că direcția este bună, însă ritmul este foarte scăzut.”, a declarat Liviu Dragnea după terminarea ședinței Comitetului Executiv.

Iată însă o parte a declarației premierului Sorin Grindeanu, dată în urmă cu puțin timp, declarație prin care îl atacă pe șeful de partid Liviu Dragnea, despre care spune că își dorește toatăă puterea, astfel nu își explică faptul pentru care pune o astfel de presiune pe propriul guvern.

”Le mulțumesc tuturor românilor pentru susținere și sunt impresionat pentru toate mesajele pe care le-am primit pentru susținere și primarilor care m-au sunat și de asemenea mi-au spus că mă susțin. Sunt în acest partid de 21 de ani și colegii mei care mă cunosc foarte bine, din Timiș, știu că le spuneam de multe ori un lucru, forța acestui partid a stat și stă, drept dovadă alegerile, în sutele de mii de membri care au muncit și ne-au dus spre victorie. Asta a caracterizat forța acestui partid. Vreau să le mulțumesc lor în primul rând pentru toată susținerea partidului din care fac parte. (…)

Vreau să clarific câteva aspecte din CEX pentru că au văzut mai devreme câteva nuanțe care nu au fost chiar așa. În primul rând, vreau să le transmit multora din colegii CEX că îmi pare rău că au trecut prin această experiență neplăcută, care însă nu e prima. Dacă ne uităm în spate, au mai existat în partid astfel de ședințe. Știu ce s-a întâmplat și înainte de CEX și datorită acestei situații au ajuns să trăiască o asemenea experiență. L-am auzit mai devreme pe Liviu Dragnea că nu era sigur că se va termina acest CEX cu retragerea sprijinului meu politic. Nu spun că domnul Dragnea nu are dreptate, dar vă spun cum stau lucrurile. Mi s-a propus mai multe funcții în instituții ale statului, să fac parte chiar din noul Guvern, doar ca să renunț și să îmi dau demisia din funcția de premier.

Vreau să vă anunț însă: nu îmi dau demisia. Nu îmi dau demisia pentru că am obligația să mă port responsabil față de partidul din care fac parte și față de români. Nu e guvernul CEXului, ci al României. Îmi dau demisia când președintele Iohannis, după consultări cu partidele va denumi un premier de la PSD, e normal față de acele voturi date PSD-ului. Lucrul ăsta l-am anunțat în CEX. Am înțeles de asemea că eu sunt de vină că nu avem diverse lucruri enunțate de Darius Vâlcov în ședința comitetului executiv. (…)

Nu mă agăț de acest scaun. Am spus că îmi dau demisia în acele condiții și sper ca această criză să se încheie cât mai rapid.

Am înțeles că sunt de vină că nu am dus la îndeplinire măsuri din programul de guvernare care au însă termen limită 2018 și aș vrea să vă uitați și dumneavoastră. (…)

I-am propus domnului Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eșec, și anume să ne dăm amândoi demisia. Nu am văzut că s-a întâmplat sau poate că mi-a scăpat mie. Nu mi-am dorit deloc să ajungem la acest moment greu pentru PSD și români. Am încercat să înțeleg de unde această furie pentru a schimba propriul Guvern, la 6 luni de la instalare, Guvern care, de bine de rău, a făcut lucruri bune. De ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniștri pe care tu i-ai pus acolo. Am găsit un singur răspuns, dorința unui om, unui singur om de a avea toată puterea.”.

LASA UN RASPUNS