DECLARATIE. Ministrul Culturii, la Conacul Bratianu: “E o PREMIERA si ma bucur ca incepem aici acest exercitiu”

0
1482

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a fost astazi intr-o vizita de lucru la Pitesti, mai exact la Vila Florica, obiectiv pentru care deja a anuntat ca Ministerul Culturii isi va exercita dreptul de preemtiune pentru achizitionarea Ansamblului Bratianu Vila Florica.

Cat este dispus Ministerul sa aloce pentru cumpararea acestui obiectiv? Deocamdata Vulpescu nu a dorit sa inainteze o suma pana la care poate merge statul in cumpararea Conacului Bratianu: “Vom vedea, aici urmeaza discutii. Eu imi doream sa imi exprim intentia clara a Ministerului ca ar dori sa cumpere Vila Florica. Eu in general sunt optimist. Faptul ca sunt aici, e un semn. Eu toate lucrurile pe care le-am facut si in primul mandat de ministru si in cazul acesta, m-am tinut de cuvant si cred ca este cel mai important. Este importanta credibilitatea. E un obiectiv important si nu facem discutii doar de dragul de a le face. Sunt optimist si cred ca statul va pastra in circuitul public acest obiectiv.”.

De asemenea, Ionut Vulpescu a declarat este pentru prima data cand in bugetul Ministerului Culturii sunt alocate fonduri pentru ca statul sa isi poata exercita dreptul de preemtiune si sa achizitioneze bunuri cu valoare nationala: “Avem obligatii fata de istoria noastra, fata de patrimoniul nostru si ma bucur ca am reusit pentru prima oara sa alocam sume de bani importante in acest sens, astfel incat, atunci cand suntem notificati si cand sunt scoase la vanzare bunuri extrem de importante, statul sa isi poata exercita dreptul de preemtiune. Este o premiera si ma bucur ca incepem aici acest exercitiu pe care sper sa il continuam si sa avem alte multe exemple de acum inainte. Acesta este un loc foarte important pentru istoria Romaniei. Cred ca e o obligatie pe care o avem fata de acest loc de a o mentine in circuitul public, am o obligatie fata de istoria noastra. Cred ca este un semnal ca suntem responsabili si ma bucur ca alaturi de colegii mei care au facut demersuri in Parlament si pe plan local, sa ducem la capat acest proiect.”.

LASA UN RASPUNS