DECIZIA INCREDIBILĂ a instanței, după ce un tânăr a lovit MORTAL un bărbat

0
2441

Instanța a luat o decizie neașteptată într-un caz în care un tânăr a lovit un bărbat, acesta murind la câteva zile în spital.

Cristian Stoica, în vârstă de 26 de ani, a fost trimis în judecată în ianuarie 2017 pentru lovituri cauzatoare de moarte, fiind condamnat. Într-o noapte din luna iulie 2015 a lovit un bărbat în vârstă de 47 de ani şi omul a murit după câteva zile la Spitalul Pantelimon din Bucureşti.

Instanţa a dispus ca tânărul să primească 3 ani cu suspendare. Rudele victimei s-au constituit părţi civile şi a avut loc o înţelegere între autorul şi membrii familiei. Cristian Stoica le-a plătit daune morale şi materiale în valoare de 31.500 lei şi s-a obligat ca, la fiecare pomană făcută în memoria bărbatului pe care l-a ucis, să achite câte 1.000 de lei.

Iată sentinţa: „Condamnă pe incul­­patul Stoica Constantin Cristi la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un ter­men de supraveghere de 4 ani. (…) obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Izvoru sau Primăriei Strâmbeni, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare“, se precizează în sentinţă. În hotărâre e amintit şi faptul că cel acuzat a plătit Spitalului Pantelimon suma de 1.700 de lei da­une materiale şi Spitalului de Urgenţă Piteşti suma de 891 lei, dar şi daune familiei celui decedat.

LASA UN RASPUNS