Decizia Înaltei Curți s-a dat în urmă cu puțin timp! Deputatul Cătălin Rădulescu a primit o sentință DEFINITIVĂ

0
560

În martie 2016 deputatul Cătălin Rădulescu a fost condamnat de completul de 3 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare. Atât parlamentarul cât şi DNA Piteşti au atacat decizia cu apel. Completul de 5 judecători al ICCJ la care s-a judecat apelul, au respins atât cererile DNA care dorea o pedeapsă mai mare cât şi pe cea a lui Cătălin Răduelscu. Iată ce spune decizia definitivă, dată în urmă cu câteva minute.

“Respinge ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Directia Natională Anticoruptie si de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian împotriva sentinței penale nr.265 din data de 30 martie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 1627/1/2014. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales pentru apelantul inculpat Rădulescu Cătălin Marian, în sumă de 70 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 05 decembrie 2016.”

În urma deciziei definitive, deputatul Cătălin Rădulescu are de respectat mai multe obligaţii impuse prin sentinţa dată în luna martie atunci când completul de 3 judecători al ICCJ a decis:

“În baza art.12 lit.a din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Rădulescu Cătălin Marian (cu date de stare civilă), la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. În baza art.255 Cod penal(1969) rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplic. art.5 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În baza art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal(1969) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Rădulescu Cătălin Marian, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 1an şi 6 luni închisoare. În baza art.71 alin.2 Cod penal (1969) interzice inculpatului Rădulescu Cătălin Marian exerciţiul drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a II-a, lit.b Cod penal (1969) pe durata executării pedepsei principale. În baza art.861 alin.1 şi 2 Cod penal(1969) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului Rădulescu Cătălin Marian pe durata unui termen de încercare de 4 ani, stabilit în condiţiile art.862 Cod penal(1969). În baza art.863 Cod penal(1969) dispune ca pe durata termenului de încercare inculpatul Rădulescu Cătălin Marian să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.864 Cod penal (1969) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art.71 alin.5 Cod penal (1969) dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare. În baza art.274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 1.900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 400 lei reprezentând onorariul parţial pentru avocatul din oficiu, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 30 martie 2016.”

LASA UN RASPUNS