De Sf. Maria Mica, rugaciunile iti vor fi ascultate mai mult ca oricand!

0
529

Crestinii sarbatoresc joi, 8 septembrie, Nasterea Maicii Domnului, cunoscuta drept si Sfanta Maria Mica. Aceasta este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc care a început la 1 septembrie şi, în acelaşi timp, cea mai mare sărbătoare a toamnei.

Tradiţii şi obiceiuri de Naşterea Maicii Domnului

Pe 8 septembrie, de Naşterea Maicii Domnului, bărbaţii nu meşteresc şi nu fac treaba în gospodărie, iar femeile nu cos şi nu spală rufe. Se spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului în această sfântă zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.

In aceasta zi se dă startul lucrurilor agricole de toamnă şi este momentul în care noul anotimp începe să îşi intre în drepturi.

8 septembrie este ziua în care unele păsări precum rândunelele îşi pregătesc călatoria spre ţările calde, iar gâzele şi reptilele se retrag în pământ.

Maica Domnului este ocrotitoarea fecioarelor, a mamelor, a femeilor nemaritate, a femeilor care isi doresc un copil si a femeilor insarcinate, o prezenta feminina menita sa aline suferintele si necazurile feminine. Daca inalti o rugaciune curata la biserica in aceasta zi, Maica Domnului va mijloci in fata lui Dumnezeu pentru tine pentru o nastere usoara, pentru dezlegarea pantecelui sau pentru grabirea casatoriei.

Plantele nu mai sunt bune de leac şi îşi pierd puterile tămăduitoare. Este ziua în care vremea începe să se strice, devenind capricioasă şi mai răcoroasă, cum se întâmplă în fiecare toamnă.

Este ziua în care se da drumul culesului de vii, se bat nucii pentru a avea rod bogat şi anul viitor.

De asemenea, se spune ca cei care mănâncă gătit la foc în aceste zile au şansă de a atrage asupra lor boli care îi pocesc.

Se aprinde în schimb candelă în dreptul icoanei Maicii Domnului şi se lasă să ardă pe tot parcursul sărbătorii.

LASA UN RASPUNS