De la “Prima Casa”, la “Prima chirie”! Mai multe despre acest proiect dedicat TINERILOR

0
1075

De la “Prima Casa”, la “Prima Chirie”. Numărul foarte mare de tineri care vor să își înceapă viața pe propriile picioare, dar care nu pot își întemeieze o familie, pe motiv că nu își pot permite o locuință proprie, dă mari bătăi de cap aleșilor. Aceștia vor să-i ajute să nu stea cu părinții până își vor putea cumpăra propria locuință.

Se pune in discutie problema ca, in viitoarea sesiune parlamentara sa se lanseze un program social menit să îi ajute pe acei tineri cu vârsta de până în 35 de ani să aibă propria lor locuință, dacă nu cumpărată, măcar închiriată. Astfel, statul va acorda o subvenție de 35-40 la sută din valoarea chriei, iar restul sumei va fi suportată de către chiraș. Se va face un contract ferm între chiraș, proprietar și Agenția Națională pentru Locuințe, iar banii vor fi virați direct beneficiarului, dintr-un cont special creat pentru acest lucru. Subventia se va acorda pentru o perioada de 5 ani.

Un studiu recent arată că peste 40 la sută dintre tinerii de până în 35 de ani stau împreună cu părinții în speranța de a pune bani deoparte pentru a-și lua o casă a lor.

Sursa: Libertatea.ro

LASA UN RASPUNS