Datorii URIASE la caldura! Le va fi sistat agentul termic

0
558

Multi restantieri la Termo Calor Confort, iar daca ritmul se va mentine va fi oprita caldura debitorilor, a declarat Cornel Ionica, primarul municipiului Pitesti.

Datoriile asociaţiilor de proprietari către SC Termo Calor Confort SA la data de 15 noiembrie 2016 au ajuns la 2.873.157,30 lei. Pentru recuperarea datoriilor restante de la populatie, de-a lungul anilor s-au luat mai multe masuri, insa fara prea mare succes, avand in vedere ca sunt sume uriase restante. “SC Termo Calor Confort SA se va vedea obligat sa ia masurile legale ce se impun, mergand pana la incetarea furnizarii agentului termic catre rai-platnici.”, a declarat edilul local, enumerand si cateva dintre modalitatile prin care s-a incercat recuperarea sumelor de bani restante de la populatie. De la deplasări ale comisiilor atat la asociaţiile de proprietari, cat şi la apartamentele individuale, pentru prezentarea situaţiilor financiare, s-au trimis somaţii cu confirmare de primire atat asociaţiilor de proprietari restante, cat şi apartamentelor individuale, pană la trimiterea de preavize şi întocmirea dosarelor de trimitere în judecată, preavize de sistare a agentului termic (apă caldă şi căldură). Primarul Cornel Ionica a facut apel la cetateni sa isi plateasca datoriile.

Subvenţia acordată de la bugetul local către SC Termo Calor Confort SA pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică pe anul 2016, pană la această dată, este de 20.487.246 lei. În ce priveşte preţul mediu local al energiei termice livrate populaţiei, acesta este de 393,39 lei/Gcal. Preţul local de facturare la populaţie este de 193,55 lei/Gcal inclusiv TVA. Diferenţa de preţ subvenţionată lunar de la bugetul local este de 199,84 lei/Gcal.

În acest moment, mai sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire cu energie termică 24.500 de apartamente.

LASA UN RASPUNS