CRIZA fortei de munca in judetul Arges! Un nou FENOMEN. Detalii oferite de prefect si directorul AJOFM

0
587

Daca in urma cu cativa ani se discuta despre o criza a locurilor de munca, acum vorbim despre o criza a fortei de munca. Prefectul de Arges, Cristian Soare, dar si directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges, Nicolae Badescu, au discutat despre criza fortei de munca in judetul Arges.

“Statisticile, dar si realitatea de zi cu zi, ne confirma conturarea unei crize a fortei de munca. In acest sens, aaptamana trecuta am avut o intalnire cu presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Marcel Dumitru Miclau, si cu conducerea AJOFM Arges. Datele statistice ne arata ca la acest moment ne confruntam cu o scadere constanta a ratei somajului in judet de cca 4,86 %, in prezent, dupa ce, spre exemplu, in 2013 am avut o rata a somajului de 6,14%. De asemenea, numarul somerilor indemnizati in prezent este de 2281, de aproape 3 ori mai mic decat cel de acum 3 ani, de 5993 someri. Potrivit statisticii ANOFM la nivelul lunii noiembrie a acestui an, ne situam pe locul 4 in tara in ceea ce priveste numarul de locuri de munca vacante de 1086, dupa Bucuresti (2753), judetul Ilfov (1222) si judetul Sibiu (1337).”, a transmis prefectul de Arges, Cristian Soare.

Seful AJOFM Arges, Nicolae Badescu, a vorbit despre modificarile legislative pentru stimularea mobilitatii fortei de munca asa incat cei care cauta un loc de munca in zonele mai putin dezvoltate economic sa poata aplica pentru un loc de munca in judetele in care numarul de locuri de munca vacante este mare. Angajatorii ar trebui sa consulte modificarile legislative si sa observe o serie de modificari ce vin cu subventii pentru patroni, informeaza seful AJOFM Arges, Nicolae Badescu.

In acest moment la nivelul judetului Arges, cele mai cautate calificari sunt: sofer autocamioane/ masini de mare tonaj, confectioner asamblor articole din textile, lucrator comercial si montator subansamble.

“Investitorii vor munca calificata, insa, din pacate, gasesc mai greu.”, a declarat Prefectul Judetului.

In ceea ce priveste numarul disponibil al locurilor de munca, in judetul nostru, doar 5% este dedicat persoanelor cu studii superioare.

LASA UN RASPUNS