Credinciosii se vor putea inchina astazi la racla cu Moastele Sf. Mucenite Filofteia, la Curtea de Arges!

0
609

Mare sarbatoare, astazi, 7 decembrie. Este sarbatoarea Sfintei Mucenite Filofteia, ale carei moaste se găsesc la Curtea de Argeş. Racla în care se află moaştele sale va fi pusă în faţa Catedralei, ca oamenii să se poată ruga.

Legenda spune că fata le dădea mancare celor săraci, iar tatăl s-a înfuriat şi a aruncat securea spre ea, omorand-o. Tatăl a încercat să-i ia trupul să-l înmormînteze, dar, neputînd, a cerut ajutorul arhiepiscopului cetăţii Tarnovo. Au spus numele unor oraşe, biserici şi mănăstiri spre a vedea dacă nu se uşurează trupul sfintei, la rostirea vreunuia. Cand au spus Curtea de Argeş, trupul s-a uşurat şi a putut fi ridicat. De moaştele ei sunt legate multe minuni, iar cand e secetă aduce ploaia.

Cu ocazia praznicului Sf. Muceniţe Filofteia şi Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş vor găzdui o serie de manifestări religioase. Astăzi, de la ora 7 a avut loc Sfinţirea apei mici, ora 8 – Taina Sf. Maslu, iar la ora 9.30 are loc Sf. Liturghie Arhierească oficiată de IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului. În toată această perioadă, credincioşii se vor putea închina la racla cu Moaştele Sf. Muceniţe Filoteia, aduse de la Paraclis în faţa Catedralei. Se vor împărţi credincioşilor ceai cald, 1.000 de caserole cu mancare caldă, 5.000 de covrigi calzi.

LASA UN RASPUNS