Concurs de aplicații Web pentru studenți, la UPIT! Reprezentanții firmei ROWEB, impresionați de calitatea lucrărilor

0
1182

Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești a organizat luna trecută mai multe evenimente științifice destinate atât studenților, cât și elevilor din învățământul liceal. Vorbim mai exact despre un concurs de programare C/C++ pentru elevi și Workshop și concurs de aplicații Web pentru studenți. La festivitatea de premiere, reprezentanții firmei de dezvoltare software Roweb Development Pitești, sponsorul principal al evenimentului, s-au arătat încântați de interesul studenților și de calitatea lucrărilor prezentate.

Viorel Costea, Director Roweb Development ne-a declarat: ” Roweb a avut placerea de a sponsoriza si de a ajuta la jurizarea acestor evenimente si anul trecut si ne-am bucurat sa continuam traditia. Azi am participat si la Targul de job-uri, internship-uri si stagii de practica pentru studenti si absolventi, organizat de Universitate.

Felicitari castigatorilor concursurilor si multumim Universitatii pentru organizarea acestor evenimente. Ne bucuram ca am avut ocazia sa ne implicam si sa sustinem astfel tinerii pasionati de programare din Pitesti. “

Evenimentul științific pentru studenți a constat în organizarea unui workshop de aplicații Web, unde s-au prezentat ultimele creații din acest domeniu și a concursului de programare web ce a testat capacitatea de realizare de aplicații Web pe o temă specificată.
Președintele juriului, profesorul universitar doctor Tudor Bălănescu a apreciat în mod deosebit această ediție pentru numărul mare de participanți și calitatea aplicațiilor prezentate. La această ediție au participat peste 80 de studenți, dintre care peste 30 cu lucrări la workshop-ul de aplicații web.

Caștigătorii concursului de programare Web au fost: Neacșu Loredana (Informatică anul 2) – premiul I, Iordan Ionuț Cătălin (Informatică anul 2) – premiul II și Codeci Radu (Informatică anul 2) – premiul III.

La workshopul de WEB câștigătorii au fost: Beregheanu George & Nițu Dan (Informatică anul 3) – premiul I, Anghel Anca & Ciomblea Mădălina (Informatică anul 2) – premiul al II-lea, Cîrstea Daniel (Informatică anul 3) – premiul al III-lea, Diman Ion Cristian (Informatică anul 2) – mențiune I și Vișan Cristina & Andrei Ana (Informatică anul 2) – mențiune II. Premiul I de la workshop-ul de Web s-a acordat în memoria distinsei doamne profesoare “Luminița-Doina State”.

Pe lângă secțiunea dedicată studenților a fost și o secțiune dedicată elevilor, cea de programare clasică (limbajele C++/C) și programarea roboților Lego Mindstorms EV3. Numărul concurenților a fost destul de ridicat, fiind peste 60 de elevi participanți de la licee renumite din județele Argeș, Olt și Vâlcea.
Elevii și profesorii au apreciat buna organizare, profesionalismul și condițiile oferite pentru acest concurs. Subiectele realizate de profesorii și studenții secției de informatică au fost apreciate de elevi ca fiind potrivite pentru acest concurs.
Caștigătorii de la concursul de programare clasică și robotică la fiecare secțiune sunt:
1. Secțiunea A – Clasa a IX-a: VADASTREANU ROBERT de la C. N. “RADU GRECEANU” – premiul I, CONESCHI VLAD de la Șc. Gim. “E. Ionescu” – premiul al II-lea, CHIRIAC ALEXANDRU de la C.N. „ION C. BRĂTIANU” – premiul al III-lea;
2. Secțiunea B – Clasa a X-a: LĂZĂROIU LUCAS de la C.N. “DINICU GOLESCU” – premiul I, CIOC ALEX ANDREI de la C.N. “ZINCA GOLESCU” – premiul al II-lea, PETOLEA COSMIN de la C.N. „ION C. BRĂTIANU” – premiul al III-lea;
3. Secțiunea B – Clasele a XI-a și a XII-a: ION S.A. DAVID GABRIEL de la C.N. „ION C. BRĂTIANU” – premiul I, KAPROS ANA de la C.N. MIRCEA CEL BĂTRÂN – premiul al II-lea, POPESCU ION ALEXANDRU de la C. N. “RADU GRECEANU” – premiul al III-lea;
4. Secțiunea R – Programarea Roboților Lego Mindstorms EV3: CONSESCHI VLAD & VĂDĂSTREANU ROBERT de la Șc. Gim “E. Ionescu” și C. N. “RADU GRECEANU” – premiul I, BELEGAN DAVID de la C.N. „ION C. BRĂTIANU” – premiul al II-lea.

Directorul Departamentului Matematică-Informatică conferențiar universitar dr. Doru Constantin a transmis că astfel de evenimente devin tradiție la Departamentul Matematică-Informatică prin organizarea anuală a evenimentelor mixte dedicate studenților și elevilor. Astfel, la aceste evenimente științifice atât elevii cât și studenții au un loc comun în care să-și arate calitățile și să-și prezinte procupările.

LASA UN RASPUNS