Compania Roweb sponsorizează Universitatea din Pitesti prin dotarea unui laborator

0
1262

Pentru a ajuta studenții de la Facultatea de Informatică din cadrul UPIT să-și pună în practică cunostintele teoretice dobândite la cursuri, compania piteșteană Roweb a donat Universității 14 calculatoare pentru dotarea unui nou laborator.

E încă un pas în colaborarea continuă pe care o avem cu mediul academic local și un nou demers prin care ne dorim să facilităm accesul tinerilor din Pitești la oportunități prin care să-și dezvolte potențialul în crearea de software și să-și crească pregătirea pentru piață de IT în care vor lucra o dată ce vor absolvi”, spune Viorel Costea, CEO-ul Roweb.

Roweb este o companie de software piteșteană fondată de foști student ai Facultății de Informatică din cadrul Universității Pitești și încă din primii ani de la înființare, compania a atras tineri studenți și absolvenți talentați, care s-au bucurat de apariția unei firme care le permitea să-și urmeze pasiunea pentru programare fără să fie nevoie să părăsească Pitestiul în favoarea unui centru de software mai mare din țară.

Timp de zece ani, colaborarea dintre Roweb și UPIT a adus beneficii comunității universitare locale și a ajutat multe tinere talente să aibă mai ușor acces la o carieră ca programatori, prin workshop-uri gratuite de Android, Html și PHP, precum și stagii de vară de care au beneficiat sute de studenți.

Roweb este o companie de software înființată în 2004, ce a ajuns în prezent la 75 de angajați și 4 centre de dezvoltare și se află în continuare în expansiune. Roweb dezvoltă aplicații web, mobile, enterprise, portaluri online, CMS-uri complexe, soluții CRM, e-commerce sau bazate pe IOT și servicii cloud. De asemenea, oferă servicii de design grafic și UX și ajută companiile să se promoveze online.

Roweb Headquarter
Roweb Headquarter