Cladire IMPORTANTA, pe 5 nivele! Va fi INAUGURAT campusul din Targul din Vale, la deschiderea anului universitar!

0
8886

Universitatea din Pitesti isi deschide portile pe 3 octombrie, cand va avea loc si inaugurarea campusului din strada Targul din Vale, o cladire mare de circa 25.000 mp de spatiu de invatamant. Este vorba despre o lucrare inceputa cu multi ani in urma, iar proiectul a fost finalizat si va fi inaugurat in prezenta a mai multor oficialitati, dar si a studentilor care vor participa efectiv la deschiderea noului an universitar. Cladirea este una foarte incapatoare, cu 5 etaje, lucrarile fiind incepute in anul 2002.

“Taierea panglicii va avea loc luni, 3 octombrie 2016, de la ora 11.30, iar apoi, in interior, va avea loc deschiderea anului universitar, unde va participa toata lumea. Am invitat de la presedintele Romaniei, premier, ministrul Educatiei, ministrul de Externe, cu care avem relatii bune, la presedinte de Consiliu Judetean, prefect, seful ISU Arges, parlamentari de Arges. Noi abia am facut invitatiile, vedem si cine sunt cei care vor dori sa participe la eveniment.”, ne-a declarat rectorul UPIT, Dumitru Chirlesan.

Universitatea de Stat din Piteşti are acum şase facultăţi, institutia de invatamant superior din Arges aflandu-se pe lista celor care si-au modificat structura.

Din acest an universitar, cele 11 facultăţi au fuzionat şi au rămas doar şase, cu mai multe specializări. Fuziuni s-au produs la 9 facultăţi care au fuzionat şi au rămas doar 4, astfel: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept; Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizicăşi Informatică; Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie; Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte. Snt două facultăţi care au rămas neschimbate: Facultatea de Mecanică şi Tehnologie şi Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare.

LASA UN RASPUNS