Cine sunt ELEVII ARGEȘENI din loturile naționale, care se pregătesc pentru olimpiadele INTERNAȚIONALE. Sesiunea specială de BAC

0
479

Trei elevi argeșeni participanți la loturile naționale, care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale, susțin în această perioadă examenul de Bacalaureat, în sesiunea specială. Această sesiune a început de luni, 14 mai, însă elevii argeșeni vor susține direct probele scrise, săptămâna viitoare, deoarece au fost testați privind evaluarea competențelor. Argeșul are mai mulți elevi în lotul național al olimpicilor, însă doar trei s-au înscris la bacalaureatul special.

Elevii argeșeni înscriși la sesiunea specială a examenului de bacalaureat 2018, care fac parte din lotul național de pregătire pentru competițiile internaționale sunt, după cum ne-a informat Eugenia Jianu, inspector adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Argeș: Costin Andrei Ionuț, elev al Colegiului Național Dinicu Golescu din Câmpulung, olimpic la informatică; Ana Maria Teodora Ciobotea, elev al Colegiului Național Zinca Golescu Pitești, olimpic la biologie; Ionuț Peleu, elev al Liceului cu Program Sportiv Viitorul, olimpiada de kaiac canoe.

Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale susţin, începând de luni, 14 mai, examenul de Bacalaureat în sesiunea specială. Probele vor fi susținute la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Ploieşti. Examenul începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română. Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. Miercuri (16 mai) va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de joi şi vineri este programată evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai – Limba şi literatura română, 22 mai – proba obligatorie a profilului, 23 mai – proba la alegere a profilului şi specializării şi 24 mai – limba şi literatura maternă.
Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai până la ora 18.00, depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile, între orele 18.00 – 20.00. În 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

LASA UN RASPUNS