Cele mai vizitate județe ale României! Cum stă Argeșul pe această HARTĂ turistică

0
1006

Urmărind harta turistică a României, după ce mai vizitate județe anul trecut, Capitala, judeţele Constanţa şi Braşov sunt singurele care atrag anual peste un milion de turişti români şi străini, iar Teleorman, Călăraşi, Giurgiu, Olt şi Sălaj sunt cele cinci judeţe care atrag cei mai puţini turişti. Pe respectiva harta turistică, Argeșul este înregistrat cu 209.359 de sosiri ale turiștilor în anul ce tocmai a trecut, iar 18% dintre aceștia reprezintă rata turiștilor străini.

Bucureştiul a fost în 2016 campion la nu­mărul de turişti care au sosit în unităţile de ca­zare, cu peste 1,9 mi­lioane de turişti, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, mai mult de 50%, adică unu din doi turişti, au sosit din străinătate. Capitala este campioana atragerii de turişti români şi străini anul trecut, fiind urmată de judeţe puternic dezvoltate precum Constanţa, Braşov, Mureş, Prahova, Sibiu şi Cluj.

Un studiu recent al Eurostat arată că în România turiştii străini au înnoptat aproape 5 milioane de nopţi în hoteluri, în timp ce în Bulgaria aceştia au stat peste 16 milioane de nopţi.

De asemenea, numărul mic de turişti străini care vin în România se vede şi în traficul aerian. De exemplu, doar 35% din pasagerii care călătoresc cu Ryanair spre România sunt străini. În Bulgaria 47% din pasagerii care zboară cu Ryanair sunt străini, în timp ce în Cehia ajunge la 84%.

Totuşi, în ultimii ani se remarcă o creştere a interesului străinilor şi românilor pentru vacanţe în ţară, în special după ce revistele şi publicaţiile de specialitate au recomandat regiuni precum Transilvania şi Delta Dunării. România s-a situat de altfel în ultimii ani de multe ori în clasamentele destinaţiilor recomandate în Europa şi în lume.

Sursă: Zf.ro

LASA UN RASPUNS