Cel mai mare complex hotelier scos la vanzare, pe LITORAL, va fi cumparat de un ARGESEAN!

0
2703

O familie din judetul Arges, ce s-a impus puternic pe piata turismului de litoral in ultimii doi ani, investind in cateva hoteluri din Venus, cauta finantare ca sa poata prelua cel mai cunoscut complex hotelier scos la vanzare in ultimii ani.

După ce l-a cumpărat cu 30 de milioane de euro în 2008, ca să-l scoată la vânzare cu un preț dublu doi ani mai târziu și să-l ieftinească succesiv până la 15 milioane de euro, Josef Goschy crede că a găsit cumpărător pentru complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp si este vorba despre familia Movileanu, din Mioveni, Arges, scrie Profit.ro.

 

“Probabil că atunci când l-a scos la vânzare pe piața internațională și a încercat să atragă miliardari americani, ruși, chinezi sau arabi, Josef Goschy, om trecut bine de 80 de ani, cu mare experiență în turism, nu și-a imaginat că o să ajungă la mâna unei familii din Mioveni, de care până în urmă cu doi ani nu auzise mai nimeni din turism.”, se arata in ziarul Profit.ro. Se pare ca Goschy a batut palma cu familia Movileanu, din Mioveni, insa la acest moment nu exista nimic scris. Acesta a explicat ca, la acest moment, familia Movileanu caută finanțare pentru a cumpăra complexul, după care va semna tranzacția. Întrebat dacă este real prețul de 15 milioane de euro pentru care, potrivit unor surse din turism, s-au înțeles cele două părți să semneze tranzacția, Goschy a spus că nu dorește să comenteze.

Contactat de Profit.ro, Nicolae Movileanu nu a dorit nici el să comementeze legat de tranzacție.

Familia Movileanu din Mioveni a devenit specialistă în cumpărarea hotelurilor în paragină și în modernizarea acestora, după ce a luat de la THR Marea Neagră două hoteluri și 28 de vile care nu mai funcționau de multă vreme și pentru care a plătit, după cum este vehiculat prin piață, în jur de 4 milioane de euro.

Hotelurile au intrat într-un proces de modernizare estimat la 12 milioane de euro, conducând la apariția complexului Mera din Venus, cu 1.200 de locuri.

Goschy a declarat recent pentru Profit.ro că s-a înțeles cu proprietarii Mera Resort din Venus, care vor să cumpere hotelurile Onix și Safir din Cap Aurora, scoase de mulți ani la vânzare.

Contactat de Profit.ro, omul de afaceri care deține lanțul Unita a confirmat că tranzacția este ca și încheiată, dar nu a precizat suma de vânzare. Goschy a spus că singurul lucru care întârzie semnăturile finale este acordul Piraeus, banca la care sunt gajate cele două hoteluri începând cu 2008, când a împrumutat 7 milioane de euro de la bancă. Dacă va cumpăra cele cinci hoteluri de la Goschy, care cumulează peste 1.000 de locuri, familia Movilieanu va intra în top trei al investitorilor de pe litoral, alături de Mohammad Murad și Nicolae Bucovală.

Sursa: Profit.ro

 

LASA UN RASPUNS