Ce spune Ministerul Mediului. Vor putea merge TURIȘTII, în SIGURANȚĂ, la Cetatea Poenari?

0
802

Prefectura Argeș a solicitat Ministerului Mediului o derogare de la măsurile de protecţie a speciilor de faună sălbatică, pentru relocarea unui exemplar de urs (femelă) şi trei pui.

Așa cum v-am relatat la finalul lunii mai, în zona Cetății Poenari, în comuna Arefu, județul Argeș, urșii au speriat unii dintre turiști, fiind nevoie de reprezentanți ai Jandarmeriei pentru a-i coborî pe copiii care se aflau în zonă. Prefectura Argeș a început demersurile pentru ca turiștii să poată merge în siguranță la Cetatea Poenari.

”Ministerul Mediului a transmis acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi (o femelă şi trei pui) de pe fondul cinegetic din comuna Arefu pe fondurile cinegetice Bratia şi Râuşor. Procedura de relocare se va efectua cu sprijinul personalului tehnic de specialitate sub coordonarea Direcţiei Silvice Argeş, Inpectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş.”, au transmis reprezentații Prefecturii Argeș, printr-o informare de presă.

LASA UN RASPUNS