Ce modificari in sistemul de invatamant isi doresc candidatii liberali!

0
550

Printre cele “100 de masuri liberale pentru recladirea nationala”, in mai multe puncte se noteaza masurile ce se doresc realizate in domeniul educativ. Iata ce isi doresc candidatii liberali pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, pentru cadrele didactice:

“EDUCAȚIE
59. Investiția în profesor – creșterea anuală a salariilor în medie cu 20% începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, însoțită de evaluarea corpului didactic
60. Creşterea numărului de absolvenţi de şcoli profesionale, cu calificări reale şi adaptate la cerinţele pieței muncii prin:
*redeschiderea liceelor profesionale la standarde moderne în parteneriat cu mediul economic
*oferirea de facilităţi fiscale investitorilor care doresc să facă parteneriate cu şcolile profesionale. Şcolile profesionale nu mai trebuie să fie un refugiu pentru cei care nu reuşesc la un liceu teoretic, ci un traseu voluntar de carieră
61. Generalizarea învățământului obligatoriu de la 4 ani cu asigurarea de locuri în grădinițe și suplimentarea cu 18 000 a locurilor în şcoli, astfel încât să ajungem la învăţământ într-un singur schimb în toate școlile!
62. Introducerea examenelor de admitere la licee, diferențiate, în funcție de liceul pe care-l urmează. Introducerea Bacalaureatului diferențiat, în funcție de profilul liceului, cu acces diferit spre universități
63. Modificarea conținutului manualelor, simplificat, adaptat la cerinţele şi sistemele de evaluare (naționale şi internaţionale)
64. Evaluarea externă a universităților concomitent cu introducerea criteriilor de etică și profesionalism în activitatea academică.”, se arata in cele “100 de masuri liberale pentru recladirea nationala”.

LASA UN RASPUNS