Ce costum medieval SPECIAL si-a comandat directorul Muzeului Municipal Curtea de Arges, pentru Festival!

0
1619

Muzeul Municipal Curtea de Argeș este și în acest an gazda Festivalului Medieval Curtea Domnească, aflat deja la cea de-a treia ediție! Acesta se va desfășura în perioada 8-10 iulie 2016, la Curtea de Argeș, în parcarea Sălii de Sport!

Directorul Muzeului Municipal din Curtea de Arges, Stefan Dumitrache, a povestit pentru Arges TV, in cadrul emiunii “Jurnal de vedeta” ca anul acesta va imbraca un nou costum medieval, realizat special, echipament la care tine foarte mult.

Anul trecut aveam 16 kg de zale pe mine. Anul acesta mi-am comandat alte zale. Erau foarte bune zalele, insa aveau un singur defect. Nu erau pe burta mea, erau pentru un cavaler mai medieval, iar eu sunt un cavaler mai cu burta (se amuza). Este realizat chiar aici in zona Pitestiului este un om extraordinar, Augustin Nae. El este cercetator, insa printre pasiunile sale fabrica si echipamente militare medievale. Anul trecut am folosit zalele lui, dar anul acesta l-am rugat sa imi faca zalele mele. Mi-a luat masuri. Sunt zale dintr-un otel special, si ca sa fac treaba pana la capat, aveam trei sabii si mi-am mai comandat una. Deci voi avea un echipament nou, care va fi si ceva mai greu. Un echipament de trabant medieval este peste 1000 de euro, ei bine, nicio camasa de zale nu este tocmai ieftina, se duce undeva spre acest pret, dar tin la ea mai mult ca la orice si trebuie sa aratam vizitatorilor nostri cu ce se imbracau pe vremea aceea.”, a povestit Stefan Dumitrache pentru emisiunea “Jurnal de vedeta”.

Programul festivalului va debuta cu parada trupelor de reconstituire istorică invitate: Societas Milites Getae și Străjerii Voievodului de Câmpulung. Pe parcursul celor trei zile, aceștia vor recrea atmosfera de altădată prin demonstrații de luptă, tir cu arcul pentru copii, dansuri medievale și ateliere interactive, de fierărit, cusături și broderie medievală.
Manifestarea este realizată în colaborare cu Primăria Municipiului Curtea de Argeș, Muzeul Municipal Câmpulung Muscel și Centrul de Cultură și Artă George Topîrceanu!
Iata programul Festivalului:

program muzeu

LASA UN RASPUNS